© www.weddingconcepts.co.za

Openingsdans ja/nee

Breekt het koude zweet je al uit bij de gedachte dat je straks een ballroomdans ten uitvoer moeten brengen? Niet nodig. Zie de openingsdans als de perfecte gelegenheid om jullie feest spetterend te openen en maak er iets persoonlijks van. 

Of je nu een spectaculair dansnummer wilt opvoeren of gewoon wilt voorkomen dat je iedere drie stappen op de tenen van je partner staat, danslessen zijn een goed idee. Bovendien is het de ideale gelegenheid om tijdens de drukke voorbereidingstijd samen iets te ondernemen. Op dansscholen worden vaak speciale bruidsprogramma’s aangeboden waarin jullie in een paar lessen een eenvoudige openingsdans onder de knie kunnen krijgen. 

Eigen choreografie
Zien jullie een rumba of Engelse wals totaal niet zitten, kies dan voor een uptempo-uitvoering op een populair popliedje; zeker weten dat de dansvloer in no time volstaat!
Als je op You Tube naar ‘wedding dance’ zoekt, vind je heel veel originele ideeën voor de openingsdans. Schakel de hulp van een choreograaf in en jullie gasten zullen nog wekenlang napraten over jullie verrassingsact. 

Oefening baart kunst!
  • Hou bij het kiezen van jullie dansstijl rekening met de trouwkleding en oefen thuis stiekem ook even in je trouwjurk.
  • Voor zowel bruid als bruidegom geldt: trek bij de danslessen alvast je trouwschoenen aan!
  • Zorg dat de stijl van de dans bij jullie dag en jullie persoonlijkheden past. 
  • Verken voor jullie dans de dansvloer. Als hij erg glad is, kun je de zolen van je schoenen een beetje nat maken zodat je meer grip hebt.
  • Onthoud: jullie zijn geen professionele dansers! Een paar foutjes zijn geen probleem. Waarschijnlijk hebben jullie gasten het drukker met wegzwijmelen, dan dat ze eventuele voetfouten opmerken.
Categorie:  Muziek & Entertainment Tags: Muziek, dansen, openingsdans, dansles, choreografie, feest, choreograaf, bruiloftsfeest, trouwfeest, choreografie, bruiloft, trouwfeest, trouwen, dansen op de bruiloft, volle dansvloer, dj, live muziek, band
Gerelateerde inhoud
Inloggen