© www.weddingconcepts.co.za

Muziek kiezen voor jullie trouwdag

Wil je dat tijdens jullie huwelijksceremonie iedereen tot tranen toe geroerd is? En dat ’s avonds de dansvloer continu volstaat? Denk dan goed na over de muziek op jullie dag. 

Ceremonie
Bij het binnenkomen in de trouwzaal, tijdens het ondertekenen van de akten en bij het verlaten van het gemeentehuis; allemaal mooie momenten om wat van jullie favoriete muziek te laten horen. Kies voor liedjes die een speciale betekenis voor jullie hebben of vraag een live-artiest om bijvoorbeeld een paar akoestische liefdesliedjes te spelen. 

Kerkdienst
Als jullie voor de kerk trouwen, dan is het tegenwoordig echt niet meer nodig om (alleen) van het kerkorgel gebruik te maken. Wat dacht je van een indrukwekkende gospelband die iedereen kippenvel bezorgt? 

Receptie
Tijdens de receptie nemen jullie uiteraard veel felicitaties in ontvangst, wordt er gepraat en getoost. Achtergrondmuziek is dan meestal een betere keus, dan een band die de zaal volledig op stelten zet. Het aansnijden van de bruidstaart kun je iets extra's geven met vrolijke liedjes als ‘How sweet it is’ van James Taylor of ‘Sugar, sugar’ door The Archies.

Feestavond
Alle remmen mogen los! Afhankelijk van jullie eigen muzieksmaak kun je denken aan een swingende coverband, drive-inshow, een dj of, momenteel erg populair, een dj in combinatie met een muzikant. 

Onmisbare muziektips:
 • Als jullie trouwfeest een speciaal thema heeft, bijvoorbeeld ‘Midnight in Paris’ of ‘Zomers Carnaval’, kies dan muziek die daarbij past. 
 • Let bij de keuze van het openingsnummer ook op de tekst van het liedje. 
 • Bespreek de muziek die tijdens en na de ceremonie gedraaid wordt, met de ambtenaar van de burgerlijke stand. Misschien zijn er bepaalde regels waaraan de muziek moet voldoen. 
 • Hou rekening met de verschillende leeftijden van je gasten. Varieer tussen moderne nummers en klassiekers zodat iedereen zin krijgt om te dansen. 
 • Maak duidelijke afspraken met de band of dj zodat zij weten welke muziek er op welk moment gespeeld moet worden. 
   
Categorie:  Muziek & Entertainment Tags: Liedjes, bruiloftsmuziek, trouwfeest, receptie, huwelijksceremonie, kerkdienst, gospelband, artiest, dj, trouwfeest, bruiloftsfeest, livemuziek, muziek op de bruiloft, band, playlist, mooie trouwmuziek
Gerelateerde inhoud
 • Openingsdans ja/nee Openingsdans ja/nee
 • Top 10 Openingsnummers Top 10 Openingsnummers
 • Bruidsdiscussie: moeten de trouwringen matchen? Bruidsdiscussie: moeten de trouwringen matchen?
 • De 10 mooiste stranden ter wereld De 10 mooiste stranden ter wereld
Inloggen