© Froukje Polman voor Studio 5982, Clarissa Visagie

Maak je bruiloft kidsproof!

Een trouwlocatie met een prachtige vijver? Culinaire hoogstandjes tijdens het diner? Geweldig! Maar niet voor de kleinste gasten. Een kindvriendelijke bruiloft vereist meer planning dan het feest voor de volwassenen. 

Veiligheid
Een huwelijksceremonie aan de rand van een vijver of zwembad is niet zo verstandig als er veel kleine kinderen op de bruiloft komen. Wel goed: een grasveld of speeltuin en een aparte kamer waar de kinderen kunnen knutselen, een filmpje kijken of een spelletje doen.

Eten
Kinderen hoef je geen struisvogelbiefstuk met aardappelgratin en seizoensgroenten voor te zetten. Vraag de cateraars of het mogelijk is een kindermenu samen te stellen. En vraag bij de locatie of ze kinderstoelen hebben voor de allerkleinsten.

Verzorging
Heel kleine kinderen hebben flink wat verzorging nodig: (borst)voeding, schone luiers, een middagdutje… Hun ouders zullen je dankbaar zijn als er op de locatie een speciaal zorghoekje is ingericht. 

Ook hun dag
Probeer kinderen zo veel mogelijk bij de bruiloft te betrekken. Geef ze speciale taken of vraag ze bijvoorbeeld een tekening te maken van de bruiloft die jullie later in een plakboek kunnen bewaren. 

Entertainment
Als kinderen zich vervelen, worden ze vervelend. Voorkomen is ook in dit geval beter dan genezen, dus zorg voor voldoende entertainment. Regel bijvoorbeeld een speciale weddingnanny die de kinderen bezighoudt tijdens de officiële plechtigheid.

Bedankt!
Regel voor de jonge gasten een speciaal bedankje dat past bij hun leeftijd en interesses. Een leuke stuiterbal met jullie trouwdatum, een kleurboekje of een slabbetje met grappige tekst. Voor de wat grotere kinderen is snoep altijd populair!
 
Categorie:  Bruidskinderen Tags: kinderen, bruidskinderen, weddingnanny, gastenbedankjes, enterteinment, taken, clown, speeltuin, kindvriendelijk, kindermenu, bruidsmeisje, bruidsjonker, bruidsjongen, bloemenmeisje
Gerelateerde inhoud
  • De leukste bruiloftstaken voor kinderen De leukste bruiloftstaken voor kinderen
  • Bruidsmeisjes anno nu Bruidsmeisjes anno nu
Inloggen