Feestidee: silent wedding disco!

Lekker feesten en een goed gesprek voeren kan lastig te combineren zijn. Gelukkig is er een leuke en hippe oplossing: de silent wedding disco!

De silent disco is niet alleen populair in de partyscene. Steeds meer bruidsparen kiezen ervoor. Logisch, want er zitten grote voordelen aan. Doordat de muziek niet via luidsprekers wordt gespeeld, maar via individuele koptelefoons, kunnen de dansliefhebbers heerlijk uit hun dak gaan op de dansvloer en kunnen de overige gasten genieten van een goed gesprek. Leuke bijkomstigheid: voor de gasten zonder koptelefoon vormen de dansers een geweldig schouwspel, omdat zij natuurlijk geen idee hebben op welke muziek er wordt gedanst! 

Hoe werkt het?
De speciale koptelefoons kun je huren. Vaak bieden deze koptelefoons de gelegenheid om naar meerdere kanalen te luisteren. Zo kunnen de gasten zelf kiezen of hun dansmoves beter uitkomen op ABBA of Justin Bieber. Het leuke aan een silent disco is dat AC/DC fans naast André Hazes aanhangers kunnen feesten en het beiden ontzettend naar hun zin hebben. En als er een nummer voorbijkomt dat niet bevalt, dan wissel je gewoon van kanaal. Supersimpel!

Zoek je danspartner
Maak jullie silent disco nog leuker door er een spelelement aan toe te voegen. Duo Disco is een spel dat je kunt spelen met de koptelefoons van de silent disco. Ditmaal wordt er op iedere koptelefoon een ander nummer afgespeeld, maar is er naast jezelf altijd een ander die precies hetzelfde nummer hoort. De truc is om elkaars dansmoves te herkennen, elkaar te vinden op de dansvloer en zo punten te verdienen. Zoeken maar!

Goed voorbereiden
Voor de minder technologisch geavanceerde gasten kan het lastig zijn om tussen de kanalen te switchen. Zorg ervoor dat de persoon die de koptelefoons uitdeelt, meteen uitlegt hoe ze werken. Ook kun je de koptelefoons per kanaal op verschillende tafels klaarleggen. Tip: maak cryptische omschrijvingen van de muzieksoorten en leg deze vooraf al op de tafels. Zo worden de gasten al lekker nieuwsgierig! Een silent disco is ook ideaal als jullie een vergunning moeten aanvragen voor het spelen van luide muziek. Zo kan jullie feest tot in de laatste uurtjes doorgaan!
Categorie:  Muziek & Entertainment,  Nieuws Tags: trouwen, bruiloft, huwelijk, bruid, bruidegom, feest, receptie, disco, silent disco, trend, muziek, entertainment
Gerelateerde inhoud
  • Bruidegom + hoed = superhip! Bruidegom + hoed = superhip!
  • Een themabruiloft voor ieder budget Een themabruiloft voor ieder budget
  • Let us entertain you! Let us entertain you!
  • Fashiontrends: superhippe bruid Fashiontrends: superhippe bruid
Inloggen