De beste muziek voor het allerbeste feest

Hoe uitnodigend de dansvloer ook is, de enige manier om hem goed gevuld te krijgen, is door het spelen van de juiste muziek. En ook de openingsdans en het slotnummer kunnen sfeerbepalend zijn. Samen met een expert geven we je tips voor een spetterend feest van begin tot eind!

Everybody dance now
De nachtmerrie voor veel bruidsparen: een lege dansvloer. Hoe krijg én houd je deze vol? “Laat de dj starten met rustige achtergrondmuziek en geef mensen de tijd om met elkaar te praten”, aldus Patrick Nobbenhuis van entertainmentbureau Skyfly.nl. “Na de openingsdans- of speech is het belangrijk dat de opbouw goed is, dat er voor zowel jong als oud iets leuks te horen is en dat de muziek goed in elkaar overloopt.”

Dans der dansen
Een openingsdans is niet alleen romantisch, het heeft als voordeel dat het de start van jullie bruiloftsfeest inluidt. Liever geen openingsdans? Dan zijn er natuurlijk een aantal alternatieven. Geef een korte welkomstspeech te midden van al jullie gasten. Spreek hierbij met de band of dj af dat de muziek na je laatste woord op een harder volume gaat en begin dan lekker te dansen.

Swingend slotstuk
Net zoals je het feest opent met een passend nummer, sluit je hem ook met een toepasselijk liedje af. Deze zijn momenteel heel populair: 
  • One More Time – Daft Punk
  • Last Dance – Donna Summer
  • Ik wil nog niet naar huis – Guus Meeuwis
  • Don’t Stop Me Now – Queen
  • The Time Of My Life – Bill Medley & Jennifer Warnes

Eigen verzoekjes
Om jullie feestavond persoonlijk te maken, kunnen jullie natuurlijk een aantal nummers draaien die voor jullie een speciale betekenis hebben. Bespreek met jullie band of dj welke dat zijn en geef hen vervolgens de vrije hand. Een professionele dj of band voelt de sfeer in de feestzaal perfect aan en weet het beste op welk moment een bepaald nummer ingezet kan worden.

Meer lezen? 
Klik hier voor handige informatie over de organisatie van jullie geweldige feest!
Categorie:  Trouw- & Feestlocaties,  Muziek & Entertainment,  planning & organisatie Tags: Feest, bruiloftsfeest, trouwfeest, dj, muziek, dansen, dansmuziek, liveband, livemuziek, openingsdans, bruidspaar, dansvloer, feesttent, entertainment, fotohokje, same day edit, videozuil, feest entertainment
Gerelateerde inhoud
Inloggen