Letterkunst: kies voor kalligrafie op je bruiloft!

Maak jullie huwelijksdrukwerk uniek met kalligrafie! Dit is de eeuwenoude kunst van schoonschrift; sierlijk geschreven letters, vaak met een dun penseel of een pen met brede tip. Tegenwoordig wordt het veel gebruikt voor save the dates, uitnodigingen en meer…

 

Lea van der Last van Studio Blauw legt uit wat er zo bijzonder is aan de kalligrafie anno nu. “De laatste jaren heeft de moderne variant een enorme vlucht gemaakt. De vormen zijn veel zwieriger en vrijer, de variatie is enorm, je kan echt je eigen ‘handschrift’ ontwikkelen.”

 

Kalligrafie op je bruiloft

Kalligrafie maakt je bruiloft persoonlijker en unieker. Je kunt het gebruiken voor de save-the-dates en uitnodigingen, maar het ook verder doortrekken naar de menukaartjes, naamkaartjes en programmaboekjes. Daarnaast is het ook mogelijk om glas, krijtborden of hout te laten beschrijven. Strikt genomen is dit geen kalligrafie, maar het heeft wel de looks van kalligrafie. Denk bijvoorbeeld aan een seating chart, tafelnummers of een welkomstbord.

DIY kalligrafie

Kalligrafie is niet een kunst die je jezelf even snel aan kunt leren, maar als je droomt van handgeschreven drukwerk, raadt Lea het aan om een cursus te doen. “Het is heerlijk om te doen”, vertelt ze. “Tijdens het kalligraferen ervaar je zo'n focus en dat werkt bijna meditatief.” Ze raadt mensen aan om de juiste materialen te gebruiken en vooral veel te oefenen. “Je begint meestal met het eigen maken van een vrij klassieke kalligrafiestijl en van daaruit kan je verder je eigen stijl ontwikkelen. Toegegeven, je moet wel geduld hebben en er gaat veel oefening in zitten voordat het echt mooi wordt, maar als het eenmaal lukt is dat een grote beloning!”

FOTO Mariska Staal Fotografie

FOTO Farah Ghazal Photography

FOTO HEADER Jessica Photography
Categorie:  Huwelijksdrukwerk en bedankjes Tags: kalligrafie, bruiloft uitnodiging
Gerelateerde inhoud
Inloggen