Jouw bruiloft, jouw feestje!

1900 mensen maar liefst, waren er welkom bij de royal wedding van William en Kate in Londen. Daaronder duizend vrienden en familieleden van het paar, vijftig leden van het Britse koningshuis en tweehonderd buitenlandse royals en politici.

 

Na het publieke gedeelte van de grote dag volgde een besloten receptie voor zeshonderd gasten op Buckingham Palace, gevolgd door een diner voor driehonderd gasten. Wauw, stel je eens voor: zeshonderd handen schudden!

 

Bruiloft nieuwe stijl
Volgens journalist Hanneke Seesing, co-auteur van het trouwhandboek The Bride’s Bible is een bruiloft nieuwe stijl juist klein en intiem. Alleen de beste vrienden en naaste familie krijgen een uitnodiging in de brievenbus. De traditionele receptie wordt volgens haar steeds vaker ingeruild voor een informele borrel. Mensen trouwen niet meer omdat het hoort, maar omdat ze het zelf graag willen. De bruiloft wordt dan ook niet volgens het boekje, maar juist zo persoonlijk mogelijk ingevuld.

 

Jouw feestje, jouw keuzes
Voor trouwen in eigen omgeving wordt steeds vaker gekozen. Een buitenbruiloft is enorm populair, met picknicktafels, foodtrucks en sfeervolle lampjes overal. De grote feesttaart wordt vervangen of aangevuld met verschillende zoete hapjes of mini-cakes. De grootste hap uit het budget van een bruidspaar gaat nog altijd richting de catering en het feest. Dat is goed te begrijpen, want voor die bijzondere dag die helemaal naar jullie wensen wordt gepland, is natuurlijk alleen het allerbeste, allerlekkerste en allermooiste een optie.

 

Van harte uitgenodigd
Facebook en andere social media om met vrienden en kennissen te communiceren zijn te gek, maar als het om trouwen gaat is het versturen van kaarten met een enveloppe natuurlijk veel leuker. Ontwerp je kaart zelf, dat is helemaal van nu en garandeert je die persoonlijke touch. Wat je ook op je lijstje mag zetten is tijdig enveloppen bestellen zodat jullie save the date-kaarten en de uitnodigingen ruimschoots voor de trouwdatum bij de gasten op de mat vallen. Die eerste versturen jullie om iedereen te laten weten dat jullie bruiloft aanstaande is. Zo kan iedereen die dag vrij houden. En jullie uitnodigingskaart, die later volgt, krijgt vast en zeker een prominent plekje op de koelkastdeur van de ontvanger. Of staand op het dressoir als het een mooie dubbele kaart is.

 

Categorie:  Huwelijksdrukwerk en bedankjes Tags: save the date-kaarten, huwelijksdrukwerk, uitnodigingen
Gerelateerde inhoud
Inloggen