© www.weddingconcepts.co.za

Alle soorten huwelijksdrukwerk uitgelegd

Dat er uitnodigingen voor de bruiloft verstuurd moeten worden, weet je wel. Maar heb je ook al gedacht aan antwoordkaartjes, routebeschrijvingen, menukaarten en programmaboekjes? En wat dacht je van bedankkaartjes? 

1. Save-the-date-kaartjes
Een pre-uitnodiging die je stuurt zodra de datum van jullie bruiloft is vastgelegd. Zo kunnen gasten die dag alvast vrijhouden. Je hoeft alleen jullie namen en de trouwdatum te vermelden en een boodschap dat de officiële uitnodiging met alle informatie nog volgt.

2. Uitnodigingen
De uitnodiging is hét visitekaartje van jullie bruiloft en brengt de gasten alvast in de stemming. Hierop staat alle informatie die jullie bruiloftsgasten nodig kunnen hebben. De officiële uitnodiging verstuur je uiterlijk zes weken voor de bruiloft.

3. Antwoordkaartje
Omdat het handig is om te weten of de uitgenodigde gasten wel of niet komen, vraag je gasten een r.s.v.p. te geven. Dit kan per telefoon of e-mail, maar ook met een antwoordkaartje dat je met de officiële uitnodiging meestuurt. Hierop staat de naam van de gast(en), of ze een partner of kinderen meenemen, hun voorkeur voor bijvoorbeeld vlees of vis, eventueel een dieet of allergie en welk gedeelte van de dag ze aanwezig zullen zijn.

4. Routebeschrijving
Hoewel veel mensen tegenwoordig een navigatiesysteem in de auto hebben, is het toch netjes om ze een duidelijke routebeschrijving te geven vanuit verschillende richtingen naar de locatie van jullie bruiloft. 

5. Menukaarten/tafelschikking, et cetera
Eenmaal een stijl gevonden voor je uitnodiging, dan kun je die heel gemakkelijk doorvoeren in de rest van het drukwerk. Denk hierbij aan: naamkaartjes, menukaarten, tafelschikking, liturgie, dagprogramma… Je kunt het zo gek niet bedenken! 

6. Bedankkaartjes
Natuurlijk sturen jullie alle gasten na de bruiloft een kaartje om hen te bedanken voor hun aanwezigheid en hun cadeau. Als jullie bruiloft een thema had, is het leuk om ook de bedankkaartjes in hetzelfde thema te houden. De bedankkaartjes verstuur je zes weken na de bruiloft. 
 
Categorie:  Huwelijksdrukwerk en bedankjes Tags: Huwelijksdrukwerk, gastenboek, gasten, receptie, trouwkaart, uitnodiging, menukaart, bedankje, save-the-date, liturgie
Gerelateerde inhoud
Inloggen