Gezellig dineren met je gasten de avond vóór je trouwt!

De avond voor je bruiloft gezellig dineren met je belangrijkste gasten? In Amerika doen bruidsparen niet anders en de kans is groot dat je er vast al eens over gehoord hebt: het rehearsal dinner. Hier vind je handige tips om jullie eigen pre-wedding diner te organiseren.  

Een rehearsal dinner is een sfeervolle en ontspannen manier om ervoor te zorgen dat jullie daggasten elkaar alvast leren kennen. Dat zorgt voor een goede start van de bruiloft. Als bruidspaar heb je nu ook meer tijd om te socializen dan op de bruiloft, want de grote dag zelf beleven jullie natuurlijk als één grote gelukkige roes. Extra pluspunt van deze Amerikaanse traditie: het haalt een beetje spanning van de trouwdag af, waardoor je de ochtend van de bruiloft wat relaxter begint. 

De organisatie
In Amerika is het rehearsal dinner echt een dingetje van de bruidegom en diens ouders. Een mooie taak voor de groom-to-be dus, maar jullie kunnen het diner natuurlijk ook samen regelen. Let op dat een eventueel thema, menu en decoratie niet té veel onthullen van de bruiloft: het is een sneak peek! Je zou dus ook voor een totaal tegenovergesteld thema kunnen kiezen. Black-tie-wedding? Ga de avond voor de bruiloft dan lekker barbecuen! 

Dresscode
Net als op de grote dag wil je er tijdens het diner wel een beetje uitspringen als bruidspaar. Laat dat jurkje dat iedereen al een keer heeft gezien, lekker in de kast hangen en shop iets nieuws! En laat ook je gasten even weten of ze ‘in het net’ moet komen of dat casual (lees: spijkerbroek) ook oké is. 

Etiquette?
Nodigen jullie alleen de ouders en wederzijdse broers en zussen uit? Of ook je getuigen of zelfs alle daggasten? Aan jullie de keuze. Een rehearsal dinner kan zo uitgebreid als jullie zelf willen. Net zoals jullie zelf kunnen bepalen hoe je alle gasten uitnodigt: een leuk kaartje, e-mailtje of appje, whatever suits you. De toverwoorden voor een rehearsal dinner: luchtig en informeel. Tenzij je er een fancy samenzijn van wilt maken natuurlijk: de keuze is aan jullie.  

Cheers!
Het rehearsal dinner is hét moment voor toosts en speeches. En nee, dat hoef je echt niet allemaal in te plannen. Het is juist leuk om dit spontaan en verrassend te laten gebeuren. Als bruidspaar kun je natuurlijk wel de gelegenheid aangrijpen om iedereen te bedanken die jullie de afgelopen tijd heeft bijgestaan of een taak heeft tijdens het huwelijk. En hebben jullie nog een belangrijke huishoudelijke mededeling voor bijvoorbeeld de ceremoniemeesters of getuigen? Dan is dit het ideale moment om dat onder het genot van een borreltje nog even door te spreken.  

Tip!
Decoreer jullie dinerlocatie met kleine verwijzingen naar jullie trouwdag. Eten jullie bijvoorbeeld sushi? Laat hem dan presenteren als een bruidstaart. En zorg ervoor dat iedereen op tijd naar huis gaat. Je wilt er op de bruiloft natuurlijk wel een beetje fris en uitgeslapen uitzien.
Categorie:  Bruidstaart & patisserie Tags: trouwen, bruiloft, huwelijk, diner, gasten, pre-wedding, rehearsal dinner, gezellig, eten, menu
Gerelateerde inhoud
Inloggen