© Evan Sklar

Strike a pose: onmisbare poseertips

Je wilt je natuurlijk van je beste kant laten zien op de bruidsfoto’s. Maar tenzij je Kroes of Moss van je achternaam heet, is poseren geen dagelijkse bezigheid en zie je er misschien wel een beetje tegen op. No worries: met deze tips ben jij helemaal camera-ready!

  1. Een spiegel heb je niet voor niets. Gebruik hem om van tevoren alvast te oefenen en te ontdekken wat je beste kanten zijn. Let hierbij niet alleen op je lichaam, maar ook op je gezicht.

  2. Het verschil tussen een slechte en een goede foto is je houding, en dat geldt niet alleen voor je lichaam, maar ook voor je gezicht. Til je kin een beetje op. Zo voorkom je een onflatteuze onderkin op de foto’s.

  3. Varieer de manier waarop je lacht. Lach de ene keer bijvoorbeeld uitbundig met open mond en de andere keer met een ingetogen glimlach. En oefen het ‘smizen’, oftewel het lachen met je ogen.

  4. Een geforceerde glimlach voorkom je heel gemakkelijk: draai even een paar seconden weg en kijk pas naar de camera op het moment dat je hiervoor het seintje krijgt. Let er ook op dat je af en toe met je hoofd draait; kijk even opzij of houd je hoofd een beetje scheef.

  5. Als je niet zo goed weet wat je met je handen aanmoet, kun je natuurlijk altijd iets vasthouden: een glas champagne, je bruidsboeket of een waaier. Momenteel is het ook hip om tijdens de reportage grote letters vast te houden of bordjes met daarop lieve teksten.

  6. Door je ene been voor het andere te zetten en je lichaam iets te draaien, oog je slanker. Het is daarnaast belangrijk om je rug recht te houden en je schouders naar achteren te doen; zo kom je zelfverzekerder over. Enne, al ben je gezegend met een slank lichaam: buik inhouden!
Categorie:  Bruidsfotografie en -videografie Tags: bruidsfotograaf, poseren, poseertips, mooi op foto's, trouwfotograaf, trouwfotografie, huwelijksfotografie, vind huwelijksfotograaf, trouwalbum, foto's
Gerelateerde inhoud
Inloggen