Interview met topbruidsfotograaf Mike Larson

Hij woont in Californië en ziet eruit alsof hij op het punt staat met zijn surfboard de golven in te duiken. Maar de talenten van Mike Larson liggen elders: hij fotografeert bruidsparen op een unieke manier en creëert opnames vol emotie en humor. 

Hoe vind je de juiste fotograaf voor je grote dag?
“Je kunt je het beste negen tot twaalf maanden voor de bruiloft oriënteren voor een fotograaf. Het is vooral belangrijk om vertrouwen te hebben in je bruidsfotograaf en dat jullie een professional vinden die geïnteresseerd is en vragen stelt. Ga daarnaast op zoek naar een fotograaf die echt bij jullie past.”

Is de bruidsfotograaf altijd de hele dag aanwezig?
“Bepaal bij het samenstellen van het dagprogramma waar en wanneer het fotoverhaal van jullie bruiloft begint en eindigt. Veel bruidsparen boeken mij inderdaad voor de hele dag. Dat houdt in dat ik twaalf uur lang het bruidspaar begeleid: van het voorbereiden en aankleden tot na de laatste dans. Op die manier heb je een ruime keuze uit prachtige foto’s van de complete dag.”

Op welke plekken fotografeer je het liefst?
“Het liefst fotografeer ik buiten, ook als het vanwege de weersomstandigheden een uitdaging is. Dat is het echte leven! Ik houd van natuurlijk daglicht. Bij slecht weer zijn unieke, architectonische locaties een perfect alternatief. Denk dus als bruidspaar altijd na over een plan B voor de fotoreportage.”

Wat is momenteel een echte trend in bruidsfotografie?
“De highlightsshow. Van de paar duizend foto’s die wij per bruiloft maken, kiezen we de zeventig mooiste uit. Hier maken we een slideshowpresentatie van en die laten we al tijdens het feest zien. Je kunt je voorstellen hoe mooi het eruitziet als het bruidspaar en alle gasten ademloos naar deze show op de muur kijken!”

Waaraan herken je een goede bruidsreportage?
“Een fotoreportage heeft altijd tot doel een bruidspaar te laten zien zoals ze ook echt zijn. Ik fotografeer bruidsparen zo dat hun foto’s over dertig jaar nog steeds tijdloos en uniek zijn. Het is de taak van een fotograaf om de essentie van een relatie vast te leggen en het plezier in die specifieke en bijzondere band te fotograferen.”
Categorie:  Bruidsfotografie en -videografie Tags: Fotografie, bruidsfotografie, fotograaf, bruidsfotograaf, interview, Mike Larson, huwelijksfotografie, trouwfotograaf, trouwalbum, fotoalbum, huwelijksfoto's, poseren, trouwstyling, huwelijksstyling, trouwthema, topfotograaf
Gerelateerde inhoud
Inloggen