© iKigrafie

Gespot: de allerleukste fototrends!

Ook de bruidsfotografie is aan nieuwe en leuke trends onderhevig: van ludieke groepsportretten tot aan retro polaroids. Met behulp van een aantal topfotografen hebben we hier de leukste ideeën voor jullie op een rijtje gezet.
 Groepsportret anno nu
Met rekwisieten, op originele locaties, in gekke poses… op de groepsportretten van tegenwoordig kan en mag werkelijk alles. Fotografe Rosalie Mijnheer van Trendy Trouwfoto, maakte deze leuke foto. “Na de ceremonie liepen we met alle gasten door het centrum van Almere", aldus de bruidsfotograaf. "In een opwelling besloot ik met deze strandstoelen én de chillende mensen die hier al zaten, de foto te maken.  Het resultaat: een gezellig groepsportret.”


 

Stijlvol poseren
Een innig poserend bruidspaar is natuurlijk mooi, maar niet per se noodzakelijk voor een prachtige foto. De mooie en stijlvolle foto hiernaast werd geschoten door Debora de Jong van iKigrafie: “Juist wanneer het bruidspaar niet altijd naar elkaar of in de camera kijkt, en poseert in een wat ‘vervreemdende’ situatie, levert dit verfrissende en originele foto’s op.” 

 

 

Een beetje bruidspaar 
Waarom zouden newlyweds altijd netjes in het midden van de foto moeten staan? Nog nét een beetje bruidspaar helemaal aan de onderkant van het beeld is net zo leuk! Dat dacht ook Wendy van Bree van Bruidsboek.nl: “Deze foto gaat op vele punten in tegen de standaard bruidsfotografie. Maar het ongewone standpunt maakt de foto spannender.”

 

 

Speel met teksten
De trend waarbij bruidsfoto’s worden opgeleukt met teksten, is al een tijdje gaande, maar nog altijd erg populair. Fotograaf Mariska de Groot van Grotografie: “Je ziet nu ook in Nederland steeds meer, al dan niet zelfgemaakte, accessoires waarop teksten als ‘Love’, ‘Mr/Mrs’ en ‘I do’ staan. Tip: op Etsy.com kun je heel leuke tekstmaterialen vinden.”

 

Retro fotohokje
Het welbekende fotohokje blijft onverminderd populair. Bij Jolly Photobooth hebben ze er echter een originele draai aan gegeven: de retro variant. Je kunt de foto’s (uit te breiden met leuke prints en teksten) gebruiken voor je eigen album, maar ook als bedankje of ludieke herinnering aan de feestavond.
 

Foto in een foto
Overgewaaid uit Amerika én superleuk: een foto van een bruidspaar met in hun handen… een foto van het bruidspaar! Eva Krebbers van Miss Lalamour Photography maakte dit trendy en kleurrijke plaatje. “Het leuke van de polaroidcamera is dat je het resultaat direct in handen hebt. Daarnaast geeft zo’n polaroidfoto in de foto een grappig en speels effect.”

 Categorie:  Bruidsfotografie en -videografie Tags: Bruidsfoto’s, bruidsfotografen, fotografietrends, photobooth, fotohokje, bruidsfotograaf, trouwfotograaf, trouwfoto's, fotohokje props, originele bruidsfoto's
Gerelateerde inhoud
Inloggen