© Jennifer Hejna Photography, www.jenniferhejna.com
© Marco + Claudia, www.marcoenclaudia.nl
© (boven) Job Bolier Wedding Photographer, www.jobbolier.nl (onder) Liefdesmomenten bruidsfotografie, www.liefdesmomenten.nl
© Studio Damon Photography, www.studiodamon.com
© AV Fotoreportages, www.avfotoreportages.nl
© (boven) www.photoboothbus.nl (onder) Drost Fotografie, www.drostfotografie.nl
© iSi weddings, www.isiweddings.nl en Coutureboek www.couturebook.com
© Trouwdag in Beeld, www.trouwdaginbeeld.nl
© Sjurlie Fotografie, www.sjurlie.nl

De nieuwste bruidsfotografietrends!

Van aanzoeksreportages en photoboothbussen tot aan iPad-fotoalbums: bruidsfotografie omvat tegenwoordig zoveel meer dan alleen een fotoreportage op de grote dag. Laat je inspireren door deze fotografietrends én tips van een aantal topfotografen!

Aanzoekskiekjes Deze trend gaat net even stapje verder. Of beter gezegd: een stapje terug. Want het allereerste bijzondere moment in de aanloop naar jullie bruiloft, is natuurlijk het aanzoek. En er zijn bruidegoms die hun geliefde niet alleen verrassen met een ring, maar ook met een fotograaf!

Second shooter Niet één, maar twee bruidsfotografen. Dé garantie dat elk speciaal moment van jullie bruiloft wordt vereeuwigd. En dat begint al in de ochtend wanneer jullie je klaarmaken voor de dag.

Hotspots: regenproof Bang dat jullie bruidsreportage wordt verpest door slecht weer? Geen nood: er zijn tal van leuke en originele binnenlocaties waar jullie foto’s kunnen maken! Wat dacht je bijvoorbeeld van het restaurant waar jullie allereerste etentje plaatsvond, of misschien wel de kroeg waar jullie elkaar hebben ontmoet? Ook heel hip: een bruidsreportage in een interieurzaak.

Aankleden op locatie Overgewaaid uit Amerika: bruid en bruidegom slapen de nacht voor de bruiloft niet thuis, maar op een mooie locatie zoals een hotel of een landgoed. ’s Ochtends lekker ontspannen opstaan, genieten van een goed ontbijt, je vervolgens aankleden in een mooie, ruime kamer… Klinkt ideaal! Plus: mooie foto’s!

Oh la la… boudoir De perfecte trend voor bruiden die hun aanstaande een origineel en pikant cadeau willen geven: boudoirfoto’s. De bruid wordt door een professional opgemaakt en gestyled en vervolgens gefotografeerd in sexy kleding of lingerie. Met als resultaat een mooi album die ze op de avond voor de bruiloft cadeau kan doen aan haar aanstaande.

We heart photobooths En ze komen in allerlei varianten. De leukste: de photoboothbus van, photobooths met greenscreens en de Instagram-photobooths! Chech de websites www.photoboothbus.nl en www.drostfotografie.nl

Coutureboek Zoveel mooie beelden van jullie speciale dag wil je natuurlijk ook op een mooie manier presenteren. Ga voor trendy en chic met jullie eigen coutureboek. “Dit is geen traditioneel fotoalbum, maar meer een koffietafelboek zoals je die ook van kunstenaars en architectuur ziet”, aldus Indra Simons van iSi weddings.

iAlbum Heel modern én heel handig: een iPad trouwalbum. Die neem je gemakkelijk mee naar iedereen die jullie foto’s nog wilt zien. “Op het tablet staat een speciaal voor de iPad gemaakt digitaal trouwalbum”, licht Arno de Bruijn van Trouwdag in Beeld toe.

Old school De retro-vintage-revival zorgt ook voor een comeback van de handgemaakte albums. Door het gebruik van pasteltinten en details zoals strikjes, kant en knopen krijgen deze albums een extra romantische uitstraling. Fotograaf Shirley Born van Sjurlie Fotografie maakt ze in samenwerking met een Limburgse kunstenaar. 
Categorie:  Bruidsfotografie en -videografie Tags: fotografie, bruidsfotografie, huwelijksfotografie, trends bruidsfotografie, aanzoeksfoto's, second shooter, boudoirfotografie, photobooth, photobooth bruiloft, fotohokje, trouwalbum
Gerelateerde inhoud
  • Pimp je bruidsfoto’s Pimp je bruidsfoto’s
  • Interview: bruidsfotograaf Marco Schwarz Interview: bruidsfotograaf Marco Schwarz
  • Gezocht: bruidsfotograaf Gezocht: bruidsfotograaf
  • Strike a pose: onmisbare poseertips Strike a pose: onmisbare poseertips
Inloggen