Praktische tips bij het kiezen van jullie trouwvervoer

Samen op een fiets. In een drafje te paard. Of met een glas champagne tegen elkaar aanleunend in een limousine. Er zijn tientallen mooie ideeën om naar een trouwlocatie te komen. Met deze tips kiezen jullie het trouwvervoer dat bij jullie past.

Afstand
Leuk hoor, op de fiets naar je bruiloft. Maar de lol is er toch een beetje af als je hijgend en zwetend aankomt na een fietstocht van twintig kilometer op een zware bakfiets. Houd daarom rekening met de afstand die jullie moeten afleggen. Voor lange afstanden kun je beter kiezen voor een sneller voertuig. Wil je toch graag op de fiets, met de koets of een ander relatief langzaam vervoersmiddel? Leg dan een deel van de rit met de auto af en pas het laatste gedeelte met je vervoersmiddel naar keuze.

Wegen
Is de trouwlocatie bereikbaar via grote wegen? Of moet je over allerlei hobbelweggetjes rijden en je door steegjes manoeuvreren om er te komen? Dit bepaalt mede welke voertuigen geschikt zijn voor jullie bruiloft. Het is zonde als je met een glimmende limousine al bij de eerste bocht vast komt te staan. En met een paard door een drukke stad draven, is ook niet aan te raden.

Jurk
Grote kans dat je al een droomjurk hebt voordat jullie gaan nadenken over het vervoer. Houd er rekening mee dat jouw jurk jullie vervoerskeuze kan beïnvloeden. Een grote hoepelrok laat zich moeilijk in een kleine auto wurmen. En probeer met een fishtail-jurk maar eens te fietsen.

Weer
Minstens een uur heb je stilgezeten, zodat elk plukje van je haar zorgvuldig op de juiste plek kon worden vastgezet. Het laatste wat je dan wilt, is in de zijspan van een motor stappen. Om vervolgens je prachtig opgestoken haar te zien veranderen in een vogelnestje. Ook wil je niet dat je mascara op je wangen zit na een ritje op de fiets door de stromende regen. Het zijn heel romantische vervoersmiddelen, dus keur ze niet gelijk af. Maar misschien is het goed om een auto achter de hand te houden in geval van slecht weer.

Kosten
Eén van de eerste dingen waar je rekening mee moet houden bij het bepalen van je vervoer, is je budget. Een wervelend entree met een helikopter of een aankomst in een gouden koets, zit er wellicht voor de meesten niet in. Maak daarom een helder overzicht met alle geplande uitgaven en bepaal je budget voor het vervoer. Vergelijk ook de prijzen van verschillende bedrijven.
Categorie:  Trouwvervoer Tags: Bruiloft, trouwen, vervoer, tips, praktisch, afstand, begaanbaarheid, jurk, weer, budget, auto, fiets, koets, limousine, motor, trouwlocatie
Gerelateerde inhoud
Inloggen