Een snelcursus handlettering

Als er één trend is die niet aan je aandacht ontsnapt kan zijn, is het wel dat je overal letters ziet als deco. Ook wel (hand)lettering genoemd. Je geeft er je geloften, favoriete quotes en de papeterie voor je bruiloft een extra persoonlijke touch mee.

 

Lettering: tekenen maar
Handlettering is het tekenen van letters. Je schrijft de letters dus niet, je tekent ze. En dat kan op verschillende manieren en in diverse stijlen. Denk bijvoorbeeld aan moderne kalligrafie of brush-lettering. Het past helemaal in de trend van meer zelf maken (DIY-en) en geeft een speelse draai aan de aankleding van en papeterie voor je bruiloft.

 

Bruiloftslettering
Voor jullie grote dag kun je bijvoorbeeld de save-the-dates, uitnodigingen en menukaartjes naar eigen wens (laten) voorzien van handlettering. Maar je kunt ook een mooie liefdes-quote op linnen laten drukken. Geweldig om bij een buitenbruiloft wapperend aan de tak van een boom te hangen. Of gebruik een tekst uit een liedje dat voor jullie veel betekent als decoratie voor jullie trouwlocatie: versier er bijvoorbeeld de tafel mee waar jullie bruidstaart op staat.

 

Zelf proberen?
Met deze basics heb je al voldoende in huis om te gaan oefenen. Haal ze in huis, zoek voorbeelden en ga aan de slag! Ook worden er cursussen aangeboden.
X Scherp potlood
X Gum
X Schetspapier
X Gewoon papier (lichte korrel, gemiddelde dikte)
X Liniaal
X Fineliners of dunne stiften
X Selectie van je favoriete voorbeelden van internet of uit tijdschriften om na te tekenen

 

Categorie:  DIY voor je bruiloft,  DIY voor je bruiloft,  Decoratiethema's Tags: snelcursus, cursus, handlettering, DIY, DIY bruiloft
Gerelateerde inhoud
Inloggen