© SUEGRAPHY.

Wil je bruidsmeisjes? Dit is je to-do-lijst

Oké: je hebt bedacht dat het leuk zou zijn om een team van bruidsmeisjes te hebben. Maar what’s next? Wat zijn de eerste dingen die je moet vragen of doen? We helpen je hier alvast op weg. Van hoe je ze vraagt tot hoe je ze bedankt.

Hoeveel en wie?
Ga je net als Kate Middleton voor één bruidsmeisje (lees: stijlvol zusje Pippa) of wil je liever al je negen besties vragen? Aan jou de keus, er is namelijk geen regel voor het aantal bruidsmeisjes. Bedenk dus vooral: wie wil ik er écht bij en wie kan mij écht helpen? 

‘Wil jij…?’
Er zijn verschillende leuke en ludieke manieren waarop je je bruidsmeisjes kunt vragen. Vertel hen tijdens een feestelijk diner dat je ze als bruidsmeisjes wilt. Ook leuk: stuur elk van hen een bloemetje, een gepersonaliseerde wijnfles of puzzel, of een pakketje met macarons met een kaartje: ‘Wil je mijn bruidsmeisje zijn?’. 

Quality time
Pak jullie agenda’s erbij en plan samen met je bruidsmeiden een aantal dagen in voor alle organisatie-to-do’s, de bridal shower en natuurlijk het uitzoeken van de kleding. Hierdoor blijft iedereen goed op de hoogte van de stand van zaken en zijn er voldoende momenten om de taken goed door te spreken.

Taakverdeling
Geef ieder bruidsmeisje een bij haar passende taak, zoals het vrijgezellenfeest, DIY-items maken, passessie bruid, helpen met aankleden op de grote dag zelf, de trouwringen bewaren en overhandigen tijdens de ceremonie, gasten begeleiden, helpen met het receptieboek en de cadeaus, het ophouden van de sleep en natuurlijk de ontferming over het bruidsboeket.

Wie betaalt wat?
Ook hierbij geldt: kijk wat jullie bruiloftsbudget toelaat en probeer je bruidsmeisjes zo veel mogelijk tegemoet te komen. Kun je bijvoorbeeld niet hun jurken betalen, zorg dan dat je een bijdrage levert aan de accessoires of hun hotelovernachting en vervoer. 

Wees lief
Jullie bruiloft is ook een belangrijke dag voor je bruidsmeisjes, dus besteed ook aandacht aan hun gevoelens. Misschien gaat een van je bridesmaids net door een break-up, of is ze al lange tijd not so happy single… Ga hierover een gesprek aan en vraag haar waar ze wel en liever niet bij betrokken wil worden. Misschien neemt ze liever project-DIY op zich dan dat ze het vrijgezellenfeest regelt of meegaat naar je passessie. 

Bedankt!
Als de bruiloft er eenmaal opzit, zijn er superleuke manieren waarop je je bruidsmeisjes kunt bedanken. Geef ze een leuke totebag met daarin allerlei kleine cadeautjes. Organiseer een gezellig avondje met bubbels en hapjes en bekijk samen de mooie beelden van de fotograaf. Of geef ze een tegoedbon voor een massage: dat zullen ze vast waarderen. 
Categorie:  Bruidsgasten Tags: bruidsmeisjes, wat te doen bruidsmeisjes, bridesmaids, bruid, trouwen
Gerelateerde inhoud
Inloggen