Trouwen als Grace Kelly

Ze was een stijlicoon, Hollywood-ster en haar huwelijk met prins Rainier III van Monaco staat bekend als het eerste sprookjeshuwelijk van de twintigste eeuw. We hebben het natuurlijk over prinses Gracia, oftewel: Grace Kelly. Lees hier hoe jij jouw trouwdag van een vleugje Hollywood-glamour à la Grace kunt voorzien. 

Het huwelijk van Hollywood-actrice Grace Kelly en Prins Rainier III van Monaco wordt bestempeld als het eerste sprookjeshuwelijk van de twintigste eeuw. En hun romance is dan ook met recht een sprookje. Het stel ontmoet elkaar in 1955, het jaar waarin Grace een Oscar wint voor beste actrice in de film The Country Girl. Terwijl Grace in met een Amerikaanse delegatie op het filmfestival van Cannes is, krijgt ze een uitnodiging van prins Rainier voor een fotosessie in zijn vorstendom. Het stel houdt contact, wordt verliefd en trouwt uiteindelijk in 1956 in Monaco. Hun huwelijk is een complete Hollywood-productie. Zo wordt de jurk ontworpen door Helen Rose, costumière bij MGM Studios, waar Grace als actrice onder contract staat en wordt de hele bruiloft gefilmd en geregisseerd door MGM.

Iconische trouwjurk
Op haar trouwdag draagt Grace één van de meest beroemde bruidsjurken aller tijden. Haar hoog gesloten kanten jurk maakt bij veel bruiden indruk. En nog steeds! Met een prachtig nauwsluitend lijfje met parels, een spectaculaire klokvormige zijden rok en met een lange sluier is Grace echt een plaatje. Haar sluier is gemaakt van bijna 83 meter tule gecombineerd met kant. Voor haar jurk wordt bijna 275 meter antiek Belgisch kant en 138 meter zijde, taft en tule gebruikt. Ook draagt ze een bijbel die speciaal met parels is versierd, zodat hij mooi bij haar jurk past. Met deze jurk is Grace haar tijd ver vooruit. De materialen die voor haar jurk worden gebruikt, zie je nog steeds terug in de huidige bruidsmodecollecties.

Droomverschijning
Grace was en is een voor velen een droomverschijning en de ‘Grace Kelly-look’ staat synoniem voor natuurlijke schoonheid, elegantie, klasse en eenvoud. Iets wat veel bruiden ook graag willen uitstralen. Dit doe je door veel water te drinken, lekker te gaan sporten (Grace zwom bijvoorbeeld vaak) en niet te roken. Waar Grace eveneens bekend om staat, is haar fameuze Grace Kelly-rol, waarbij het haar aan de achterkant wordt opgerold en vastgestoken. Ook zag je Grace vaak met een chignon, oftewel een lage knot. Dit zijn nog steeds superhippe bruidskapsels!

Accessoires 
Geef je bruidslook net als Grace een extra vleugje glamour met een prachtige parelketting. En ook gekleurde lippen mogen niet ontbreken. Grace koos vaak voor knalrood: de kleur van de liefde en dus perfect voor jouw grote dag. Mooi!
Categorie:  Bruidsmode Tags: grace kelly, hollywood, trouwen, stijlicoon, bruiloft, monaco, bruid, inspiratie, huwelijk, koninklijk, prinses
Gerelateerde inhoud
Inloggen
SB NL BE Enzoani NL SB Ladybird