Romantisch, gracieus én tijdloos: de sluier

Je trouwdag is de enige dag in je leven dat je hem kunt dragen: de bruidssluier. Het is – ook volgens vele designers – hét ultieme bruidsaccessoire. Ga jij binnenkort trouwen en wil je weten wat er op sluiergebied mogelijk is? Lees dan snel verder! 

Qua sluierkeuze is er tegenwoordig heel veel mogelijk. Zo kun je er ten eerste voor kiezen om de sluier voor je gezicht dragen, of juist niet. Je kunt hem ook aan de achterkant van je kapsel bevestigen, zodat hij mooi op je rug valt.

Daar is de bruid
Vroeger was het vaak de gewoonte dat de bruid een sluier voor haar gezicht droeg die na het jawoord door haar bruidegom omhoog werd getild. Tegenwoordig kiezen weinig bruiden er nog voor om de sluier voor haar gezicht te dragen. Stiekem is dat wel een beetje jammer, want wij vinden het wel een romantisch moment zo vlak voor dé kus. 

Allerlei soorten en maten
Of je nu een lange of korte(re) sluier wilt, het kan allemaal! Zo is er de cathedral length-sluier (sleept achter je jurk aan en is geschikt voor jurken met een lange sleep aan de achterkant), de chapel length-sluier (even lang als je jurk), de knee length-sluier (tot op je knieën) en de shoulder-length (tot op je schouders). Veel sluiers hebben een kammetje dat je bovenin je bruidskapsel schuift. Je kunt extra speldjes gebruiken om hem goed vast te zetten. 

Vintage
Heel trendy is de birdcage-sluier. Deze mini-sluier zet je vast in je haar en valt half over je gezicht. Te gek als je een vintage bruiloftsthema hebt gekozen! Wil jij juist boho-chic voor de dag komen? Kies dan voor een mooie lange sluier met een schattig kapje. Ook superhip: een bloemenkrans (met linten) waar je je sluier aan bevestigt, voor een prachtige, dromerige look.  

Alternatief
Ben je er nog niet helemaal van overtuigd dat een sluier voor jouw look is weggelegd? Kies van voor één van deze ‘alternatieve sluiers?
  • Een rijkelijk versierde haarband. Van de bohemian- tot prinsessenstijl: alles is mogelijk. Als je voor een kanten variant kiest, krijg je toch ook een beetje een bridal-veil-effect. 
  • Een stoffen bloem. Je hebt zowel kleine als grote(re) exemplaren. Al dan niet in combinatie met veertjes of een strookje kant. Een beetje alternatief, maar toch cute! 
  • Een mooi haarsieraad is ook te gek. Kies bijvoorbeeld voor een gave haarspeld of diadeem.

Tip!
Koop je sluier bij dezelfde winkel als je bruidsjurk. Zo kun je zien of de kleuren en materialen goed matchen. 
Categorie:  Bruidsaccessoires Tags: bruiloft, trouwen, bruid, sluier, bruidskapsel, accessoires, haarsieraad, tule,
Gerelateerde inhoud
Inloggen
SB NL BE Enzoani NL SB Ladybird