© Gemma Comas voor Amy Atlas
© Gemma Comas voor Amy Atlas
© Gemma Comas voor Amy Atlas
© Gemma Comas voor Amy Atlas
© Gemma Comas voor Amy Atlas
© Gemma Comas voor Amy Atlas
© Gemma Comas voor Amy Atlas
© Gemma Comas voor Amy Atlas

Interview met Amy Atlas: de Sweet Stylist

De New Yorkse Amy Atlas wordt ook wel de 'Sweet Stylist’ genoemd. Zij werd wereldwijd bekend voor het creëren van de populaire dessert table-trend. Haar werk is verschenen in vele toonaangevende bladen als O Magazine, Martha Stewart Weddings en Brides. Haar eerste boek ‘Sweet Designs, Bake it, Craft it, Style it’ is inmiddels ook in ons land verkrijgbaar.

Waarom besteed je zoveel aandacht aan het ‘toetje’?
“Omdat het dessert de laatste gang van het menu is, moet deze ook de meest gedenkwaardige zijn. Ik heb altijd een grote voorliefde voor zoet gehad, dus bij het organiseren van feesten en diners vormt het toetje voor mij altijd het hoogtepunt!” 

Uit welke onderdelen bestaat een dessert table?
“Uit het center piece, een grote bruidstaart, en allerlei kleinere lekkernijen zoals mini-cupcakes, macarons, chocolade en snoepgoed."
 
Wat is momenteel trendy als het gaat om dessert tables?
“Sinds het huwelijk van prins William en Kate Middleton is er een duidelijke verschuiving te zien naar elegante, klassieke dessert tables met veel wit. En ik hoop dat dit nog even zo blijft!”

Wat is het geheim van een mooie dessert table?
“Dat zit ‘m niet alleen in de lekkernijen. Ook de styling van de tafel zelf is belangrijk en moet passen bij de themakleuren van de bruiloft. Denk hierbij aan mooie servetten, schaaltjes, ballonnen en glazen. En vergeet de details niet! Ik vind het bijvoorbeeld erg leuk om aan de rietjes in de drankjes kleine kaartjes te hangen met de namen van het bruidspaar of de beste wensen."

Wat is het beste moment om de dessert table te presenteren?
“Ik vind het altijd erg leuk als de dessert table een verrassing is en aan het eind van het feest neergezet wordt. Als je hiervoor kiest, hoef je ook niet per se voor echte toetjes te gaan, maar kun je de nadruk wat meer op snoepgoed leggen. Mijn meest favoriete moment is wanneer het bruidspaar de dessert table voor de eerste keer ziet. It makes everything worth it!”

Categorie:  Bruidstaart & patisserie Tags: Dessert, dessert table, bruidstaart, snoepgoed, taartentafel, cupcakes, bruiloftstaart, taarten, macarons, chocolade, snoep, traktatie, toetje, thema, stijl
Gerelateerde inhoud
Inloggen
NL SB Ladybird
NL SB Rosa Clara