De tiara, een must-have bruidsaccessoire

De tiara is altijd een onmisbaar haaraccessoire geweest voor koninklijke bruiden, maar heeft bij ‘gewone’ bruiden de afgelopen jaren concurrentie gekregen van de bloemenkroon. Nu is de fonkelende tiara echter bezig met een heuse comeback!

Omdat we nu eenmaal niet allemaal prinses kunnen zijn in het dagelijkse leven, is onze bruiloft eigenlijk onze enige kans om een tiara te dragen. Wil jij die kans niet laten lopen? Dan is hier een spoedcursus tiara dragen.

 

Diadeem of tiara?

Een diadeem is een versierde haarband die je in je kapsel schuift. Een tiara is een soort kroon die bovenop het hoofd wordt gedragen. De moderne versie voor de bruid is over het algemeen een halve cirkel en versierd met kristallen en glasparels.

De tiara en het bruidskapsel

Een tiara past in principe bij ieder kapsel, zelfs als je kort haar hebt. Draag hem zo’n twee centimeter van je haargrens. Neem je haaraccessoires mee als je de afspraak hebt om je proefkapsel uit te testen. Samen met je kapper kun je dan de beste plek en het beste kapsel vinden voor de tiara.

Welke stijl kies je?

Kijk hierbij vooral naar de stijl van je bruidsjurk. Bij een echte prinsessenjurk is een traditionele tiara erg mooi, terwijl bij een wat strakkere jurk een tiara met een geometrisch patroon mooi past. Let ook op de versieringen op je jurk: als jouw jurk bezaaid is met pareltjes en kristallen, is het mooi een tiara te dragen die beiden combineert.


FOTO: Lilly
Categorie:  Bruidsaccessoires Tags: bruidsaccessoire, bruidsaccessoire haar, kroon, haaraccessoire, haaraccessoire bruid
Gerelateerde inhoud
Inloggen
NL SB Ladybird SB NL BE Enzoani