8 tips voor een onvergetelijke sprookjesbruiloft

Anno 2018 maakt de sprookjesbruiloft een ware comeback met een heerlijk moderne twist. De jurken zijn groter, de slepen zijn langer en de trouwdetails zijn nóg sprookjesachtiger. Ontdek hier hoe je jullie eigen 'modern fairy tale' creëert.

1. Koninklijk elan
Je hoeft geen adellijke titel te hebben om een koninklijke bruiloft te organiseren. Wat je wel nodig hebt, is een gezonde dosis fantasie en creativiteit. Verander jullie trouwlocatie in een sprookjeswereld met heel veel lichtsnoeren (in het Engels heten ze zo mooi ‘fairy lights’). Of kies een locatie die van zichzelf al prachtige kroonluchters heeft. Trouwen jullie buiten? Hang dan lampjes of glazen potjes met kaarsen in de bomen, strooi bloemblaadjes langs de paden en gebruik fakkels en lampionnen om ze te verlichten.

2. Als een echte prinses
Als hoofdrolspeelster in je eigen sprookje draag je een echte prinsessenjurk met wijde rok en lange sleep. Onmisbaar zijn adembenemende schoenen. Andere musthave accessoires zijn een ragfijne sluier en natuurlijk een schitterende tiara of zelfs een minikroontje.

3. Disney-inspiratie
Disney-films vormen een geweldige inspiratiebron voor de decoratie van jullie bruiloft. Rozen onder een glazen stolp en vergulde kandelaars, zoals in Belle en het Beest, zijn perfecte tafeldecoratie. Uit Assepoester ‘leen’ je het idee van glazen schoentjes en pompoenen en uit Sneeuwwitje komen rode appels, spiegels en glazen kistjes. Gebruik de mooiste citaten op je drukwerk, vernoem de dinertafels naar je favoriete karakters en doe jullie openingsdans op het liedje uit de film.

4. Prince Charming
Jouw knappe prins komt ook goed gekleed voor de dag. Traditioneel gezien kleden prinsen zich in een rokkostuum of jacquet en daarvan zijn stijlvolle moderne varianten verkrijgbaar. Echt koninklijk is een bruidegom in smoking. Waar hij ook voor kiest, zorg dat zijn trouwpak en jouw jurk een mooie match vormen.

5. Taarttoppers
De leukste en lekkerste manier om je trouwthema te laten zien, is met jullie bruidstaart. Dus zorg voor een sprookjesachtige creatie. Als je een snoepbuffet hebt, kun je de verschillende lekkernijen themanamen geven.

6. True love's kiss
Zoenen is heerlijk en er gaat niets boven een kus van je aller-allerliefste. Zeker niet als het jullie allereerste kus als man en vrouw is. Dus zorg dat die 'true love’s kiss' een goeie is. Al is het wel zo netjes om hem niet té lang te laten duren.

7. Feest der feesten
Het feest op een sprookjestrouw is niet zomaar een feest. Het is een hofbal! Vraag jullie gasten via een dresscode om hun mooiste kleding aan te trekken of organiseer een gemaskerd bal. Zet een mand klaar met tiara’s voor de dames en kroontjes of zwaarden voor de heren. Richt jullie photobooth in met speciale sprookjesprops en open jullie bal met een spectaculaire openingsdans. Twee linkervoeten? Neem danslessen en vergeet niet te oefenen in je jurk.

8. Sprookjesextra’s
Het zijn de details die een bruiloft uniek en speciaal maken, dus leef je heerlijk uit met jullie sprookjesthema. Laat witte duiven los na de ceremonie en trakteer jullie gasten op kleine flesjes elfenstof voor een flinke dosis magie in hun eigen leven. Ook leuk: recreëer het beroemde Assepoestermoment waarbij je prins je schoen weer aanschuift. Zucht...

Deze shoot werd mede mogelijk gemaakt door:
Concept, organisatie en fotografie: Forever Yes Photography
Styling: Much Love
Gouden stoelen: Brisked
Modellen: Joey Raaphorst & Denisa Eliášová
Bloemendesign: Bloemenmeisjes.com
Bloemenpreservatie: De Bruyn Bloempreparatie
Taart: Gebakkerij
Papeterie: Studio The Heartist
Jurk en tiara: Maziana Bruidsmode
Trouwkostuum: Suitable
Make-up artiest: Fzahra Make-Up
Haarstylist: Hair by Sultan
Haarstukje van echt haar: Peruca
Sieraden: Diamonfire
Categorie:  DIY voor je bruiloft Tags: Huwelijk, trouwen, trouw, trouwdag, trouwfeest, sprookje, sprookjeshuwelijk, fairy tale, tips, organisatie, planning, trouwlocatie, feestlocatie, kasteel, prins, prinses, jurk, kleed
Gerelateerde inhoud
Inloggen
NL SB Ladybird SB NL BE Enzoani