10 tips voor de perfecte liefdesbrief

Geef je grote liefde een onvergetelijke verrassing op jullie trouwdag. Eentje die volledig uniek en is en die met ieder budget te realiseren is: een persoonlijke liefdesbrief!

1. Voorbereiding
Voordat je je pen op papier zet, is het handig om even stil te staan bij wat jouw aanstaande nou zo bijzonder maakt en wat hij of zij voor jou betekent. Schrijf wat steekwoorden op: die helpen je om je gedachten en ideeën wat te structureren.

2. Blijf trouw aan jezelf
Niemand verwacht dat je een liefdessonnet in de stijl van William Shakespeare aan elkaar rijmt. Kies voor woorden die direct uit je hart komen en die bij jullie passen. Daarmee scoor je oneindig meer punten. 

3. Van binnen en buiten
Het oog wil ook wat, dus kies voor mooi briefpapier (in zijn of haar lievelingskleur) en een bijpassende envelop. Tip: spuit een beetje van je parfum of aftershave op het papier of in de envelop. Zo ruikt jouw boodschap ook nog eens naar jou. 

4. Vooruitziende blik
Het is leuk om in je brief herinneringen op te halen aan bijzondere momenten die jullie samen hebben meegemaakt. Ook bijzonder is het om alvast een blik op de toekomst te richten en je aanstaande te vertellen waar je het meest naar uitkijkt in jullie leven samen. 

5. Superpersoonlijk
Heb jij niet het allernetste handschrift? Weersta dan toch de verleiding om je liefdesbrief op de computer te schrijven en te printen. Een handgeschreven brief geeft je woorden nog meer waarde. 

6. Wees concreet
Je kunt schrijven dat hij jouw droompartner is of zij de liefde van je leven, maar het is nog veel mooier om daarna te beschrijven juist wáárom je dat zo voelt. Omdat hij je een gevoel van geborgenheid geeft of omdat zij er met haar grapjes voor zorgt dat jij je ochtendhumeur vergeet.

7. Individueel
Een liefdesbrief hoeft niet alleen maar vol liefdesverklaringen te zitten. Als jullie relatie gebaseerd is op humor en grapjes, mag je die ook zeker in je brief verwerken. Het belangrijkste is dat de stijl van je boodschap net zo uniek is als jij, je aanstaande en jullie relatie. 

8. Afkijken mag
Daar zit je dan met een leeg vel papier voor je… Als je last hebt van writer’s block, is er niks mis mee om inspiratie te halen uit de songtekst van jullie liedje of om een citaat uit jullie favoriete film te gebruiken. Vaak geeft dat je de perfecte opening om op verder te bouwen. 

9. Souvenirs
Heb jij het bioscoopkaartje nog van jullie eerste filmdate of een servetje van jullie lievelingsrestaurant? Voeg het toe aan je liefdesbrief als tastbare herinnering aan jullie mooie liefdesverhaal. 

10. Kies je moment
Er zijn verschillende mooie momenten waarop je de brief kunt geven: de avond voor de bruiloft als jullie gescheiden slapen, de ochtend van de bruiloft voordat jullie je klaar gaan maken of als jullie elkaar voor het eerst in vol bruidsornaat zien. Zorg wel voor zakdoekjes…
Categorie:  DIY voor je bruiloft,  DIY voor je bruiloft Tags: trouwen, huwelijk, bruiloft, bruid, bruidegom, liefdesbrief, loveletter, geloften, liefde, persoonlijk
Gerelateerde inhoud
Inloggen