Mooi bruin op je trouwdag!

Iedere bruid wil er op haar trouwdag op haar best uitzien. En een mooi zongebruind kleurtje hoort daar zeker bij. Wist je dat je daarvoor niet per se naar de zonnebank hoeft? We geven hier antwoord op een aantal veelgestelde vragen en een paar handige tips!

1. Bruin ik nog met een sunblock?

Je huid kan nooit helemaal beschermd zijn tegen de zon. De hoogst mogelijke bescherming is een SPF 50+. Als je zo'n hoge zonnefactor smeert, zal je weliswaar trager bruinen, maar je kleurtje blijft langer. Reden te meer om voor een goede bescherming te kiezen.

2. Duur = beter?
Het is vooral belangrijk dat je veel en vaak smeert; misschien iets om rekening mee te houden bij de verschillende prijsklassen. Sommige duurdere producten bevatten soms nuttige extra’s, maar die niet per se noodzakelijk zijn. Laat je goed adviseren door de verkoopster van de parfumerie. 

3. Crème, melk, olie of spray?
De bescherming van die verschillende texturen blijft hetzelfde. Kies dus voor de versie die je het liefst gebruikt, want je moet vaak smeren (of spuiten). Ook je huidtype kan een rol spelen in die keuze.

4. Werkt waterproof echt?
Absoluut. Maar door je af te drogen met een handdoek verlies je veel bescherming. Ook contact met zand is niet ideaal. Smeer dus veel en vaak als je regelmatig gaat zwemmen.

5. Is aftersun noodzakelijk?
In optimale omstandigheden niet, maar een aftersun is wel een goede extra verzorging. Hij doet drie dingen: het vermindert de roodheid, het koelt de huid af en het hydrateert.

6. Blijf beschermen
‘Alleen witte velletjes moeten beschermd worden’: een stelling die totaal niet klopt! Ook als je al gebruind bent, kan de zon schade aanrichten. Sterker nog, je bruine kleurtje wordt veroorzaakt door het pigment melanine en dat is een verdedigingsreactie van de huid om zich te beschermen tegen UV-stralen. Dus blijf je huid beschermen, ook als je al lekker bruin bent.

Zelfbruiners: de verschillende varianten

  • Sprays plakken niet en je kunt je erna vlug weer aankleden omdat het snel droogt. Ook is het handig voor moeilijk te bereiken lichaamsdelen en je hoeft het niet uit te wrijven.
  • Gel is ideaal voor wie niet wil blinken en de huid wil matteren. Als je een droge huid hebt, dan is een gel niet de beste oplossing, want die droogt de opperhuid uit.
  • Mousse bevochtigt de opperhuid beter dan een spray en de huid voelt zacht en soepel aan.
  • Melk en crème vergen enige behendigheid en moeten lang drogen. Toch zijn ze de beste oplossing voor een droge huid, want het zijn langdurige vochtinbrengers.

Tip voor gebruik

Scrub de huid goed voor je de zelfbruiner aanbrengt, best de dag voordien. Zo verwijder je alle dode cellen aan de huidoppervlakte. Doe dit vooral op de gevoelige, ruwe plekken, zoals de hielen, de knieën en de ellebogen. Hierdoor krijg je een stralende en egale bruine huid.

Categorie:  Bruidskapsels & Beauty Tags: trouwdag, zonnen, bruin, zongebruind, zonnebank, beautytips
Inloggen