Ode aan de parel

Als bruid-to-be ga je ‘m gegarandeerd tegenkomen tijdens de zoektocht naar je droomlook: de parel. Niet voor niets een geliefde klassieker voor de classy bruid, die nog altijd razend populair is. Laat je verrassen door wat parels voor je kunnen doen.

 

FOTO Eglantine Creations

Nooit genoeg parels

Wanneer je gaat shoppen voor jouw bruidsaccessoires is het leuk om parel oorbellen, een parel armband, halssieraad of een tasje te kiezen dat je ook ná je bruiloft nog prima kunt gebruiken. Als jouw familie een erfstuk heeft waarin parels verwerkt zijn, zoals parel oorhangers, kun je dit dragen als blikvanger. Dan heb je meteen je ‘something borrowed’ te pakken. Extra leuk: verwerk parels in je lingerie voor de grote dag (of nacht), zoals op je kousenband. Dat jij parels onder je jurk verstopt hebt, blijft natuurlijk het geheim van de bruid…

 

Is de parel echt?

Om te testen of je een natuurlijke of een gekweekte parel te pakken hebt, kun je de parel zachtjes langs je voortanden schuren: voelt dit wat ruw en minder prettig? Dan heb je waarschijnlijk met een natuurlijke parel te maken. Voelt het juist spiegelglad en gepolijst? Dan is de kans groot dat de parel gekweekt is.

 

Parels: zo houd je ze mooi

Je parel(s) houd je mooi door er af en toe met een zachte, iets vochtige doek - zonder chemische reinigingsmiddelen! - over te wrijven. Het állermooist worden ze van contact met jouw eigen huid. Het vet in je huid werkt namelijk als een soort natuurlijk glansmiddel voor deze sieraden, dus blijf je parels vooral regelmatig dragen.

 

HEADER FOTO Bianco Evento

Categorie:  Bruidsaccessoires Tags: parel, parel oorbellen knopjes, parel oorhangers, armband parel
Gerelateerde inhoud
Inloggen
NL BA Elsa