De vijf beste tips voor kinderen op je bruiloft

Leuk, jullie hebben ook kinderen uitgenodigd op jullie bruiloft! Dat zorgt vast voor veel gezelligheid. En je kunt de kids allerlei leuke taakjes geven en de schattigste kleren aantrekken. Maar wat zijn nu echt toptips die je niet mag missen als er kinderen op de gastenlijst staan? Wij zetten ze voor je op een rijtje.

1. Anders-dan-anders outfit
Is jullie stoere dochtertje/nichtje/buurmeisje niet zo’n prinsessentype? Combineer een jurk dan met een spijkerjasje. Of zoek een zilver- of goudkleurige broek met een mooie top. En wat dacht je van een chique, stoere jumpsuit? Voor jongens die je met geen mogelijkheid in een pak krijgt, zijn er genoeg toffe alternatieven. Een stoere korte broek met bretels bijvoorbeeld of een T-shirt met stropdasprint! Je hoeft niet per se strak in het pak (of de jurk) gekleed te zijn om er feestelijk uit te zien.

2. Fotomomentje
Je wilt natuurlijk wel dat iedereen er een beetje netjes uitziet op de foto. Kies er daarom voor om meteen nadat de gasten zich verzameld hebben, de foto’s te maken waar de kinderen op komen. Dan zijn alle kleren nog schoon, zitten de haren nog netjes en is alles nog rustig. Daarna kunnen ze lekker gaan spelen, terwijl jullie de rest van de groepsfoto’s maken. Ben je bang dat jongere kinderen het hele foto-gedoe een beetje eng vinden? Laat ze dan gewoon hun knuffel of speelgoed bij zich houden tijdens het fotograferen. Dat levert meteen spontane plaatjes op. En bellenblaas doet het ook altijd goed.

3. Kapsel
Wat die kapsels betreft: bij jongens blijven die natuurlijk wel aardig zitten de hele dag. Supercool: laat speciaal voor de bruiloft een strakke lijn of mooie vorm in het haar scheren. En voor de meisjes kun je schitterende ingevlochten kapsels vinden. Dat is lekker stevig en blijft dus goed zitten tijdens het spelen. Je maakt het extra feestelijk door er curlies of bloemen in te steken. Is het kapsel toch een beetje uitgezakt? Geen nood, binnen een handomdraai maak je er een half opgestoken kapsel van!

4. Kidsmenu
Met kaviaar en struisvogelbiefstuk hoef je bij de meeste kinderen niet aan te komen. Vraag daarom bij je trouwlocatie of cateraar na of ze een speciaal kindermenu kunnen maken. Ook leuk: een speciale kidsbar met chocomel, fristi, melk en vooral veel koekjes. Een speciale cocktail voor tijdens het toostmoment of op het feest vinden de kids natuurlijk fantastisch. Wat dacht je van de Shirley Temple-cocktail? Vernoemd naar een beroemde kindacteur uit de jaren dertig. Die is trouwens ook verkrijgbaar in een dirty-versie voor jezelf, met een scheutje rum of wodka ;-)

5. Let me entertain you
Hoewel kinderen op de bruiloft vaak zelf wel voor het nodige vermaak zorgen, kan het geen kwaad om van tevoren te zorgen dat ze zich in elk geval niet gaan vervelen. Met een grote kist vol (trouw)verkleedkleren zijn ze wel een poosje zoet. Of zet (als dat mag) een kindertent neer bij de trouwlocatie. Maak een bingo-spelletje met een wegwerpcamera en een lijst met items die ze moeten fotograferen, zoals een vrouw in een witte jurk, een taart, ringen, enzovoorts. En hoe leuk is het om een paar tieners te laten vloggen? Hilarisch om terug te kijken! 
Categorie:  Bruidskinderen Tags: trouwen, bruiloft, bruidskinderen, kinderen op je bruiloft, bruidsmeisje, bruidsjonker, tips, inspiratie, bruid, bruidegom
Gerelateerde inhoud
Inloggen