Vier kragen voor de bruidegom, welke kies jij?

Een mooie kraag maakt je bruidegomslook. Onder elk soort kostuum kun je een ander overhemd dragen, met verschillende soorten kragen. We vertellen je welke kragen trendy zijn en hoe je ze het best combineert met de rest van je outfit.

 

FOTO Wilvorst

  

FOTO Immediate

^

De klassieke kraag

Deze kraag wordt ook wel straight point genoemd vanwege zijn no-nonsense klassieke punten die recht naar beneden toe lopen. Door de cleane look is deze kraag zowel met als zonder stropdas een goede keuze. De klassieke kraag combineer je het best met een smalle stropdas. Dit staat vooral goed als je een wat smaller gezicht hebt.

 

^

De cut-away kraag

Een strakke, moderne kraag voor een (extra) strakke look is de cut-away. De naam zegt het al: de kraag is breed uitgesneden. De punten lopen schuin weg, waarmee het onderscheid tussen de cut-away en de klassieke kraag nog duidelijker wordt. De cut-away is uitermate geschikt voor mannen met een wat bredere kaak en vollere nek. Kies voor een brede stropdas met een brede, luxueuze knoop: een halve of zelfs hele Windsor-knoop.

 

FOTO Tziacco

FOTO Digel

^

De smokingkraag

Een wereldberoemde kraag die perfect past bij een smoking en rokkostuum is de smokingkraag. De etiquette bij zo’n dresscode vereist manchetknopen, lakschoenen en een vlinderdas.

 

^

De staander

Een staander zonder kraag leent zich goed voor bruidegoms die kiezen voor een ontspannen, wat lossere look. Zonder strop- of vlinderdas is dit boord perfect voor een buitenbruiloft, op het strand bijvoorbeeld.

 

Tip

Bij een gesloten boord wil je tenminste een vinger aan ruimte overhouden tussen je kraag en je hals, anders kan het gaan knellen op je grote dag.

Categorie:  Bruidegom Tags: kraag, overhemd zonder kraag, kraag los
Gerelateerde inhoud
Inloggen
NL SB Immediate