Ringkussentjes: zo maak je het zelf!

Hou jij ervan om lekker te knutselen en ben je nog op zoek naar een origineel idee om de ringen te presenteren? Deze bruiden maakten hun eigen ringkussentjes!
 Boomstammetje
Bruid Sharon: “Emiel vroeg mij ten huwelijk toen we drie jaar samen waren. Ik wilde graag veel dingen zelf maken voor de grote dag. Ik heb gekozen voor dit ‘trouwkussentje’, omdat ik houttinten mooi vind en we graag wat anders wilden. De kleuren roze, wit en grijs kwamen overal op onze bruiloft terug. Ik ben heel blij met het eindresultaat en heb dit nog nooit bij een ander gezien.”
Dit heb je nodig: Stukje boomstam + houten hartjes + lijmpistool + lint.
Zo maak je het: Plak de houten hartjes op het stukje boomstam (beide te vinden bij het tuincentrum) met behulp van een lijmpistool. Kies lint in de kleur van je thema en plak deze ook op het hout vast.


 

Theedoosje 
Bruid Joyce: “Ik ben heel blij met ons gepimpte theedoosje en kan niet wachten tot onze trouwringen erin zitten over een paar weekjes. We wilden graag een bruiloft met veel Do It Yourself-elementen en dit is één van.” 
Dit heb je nodig: Houten theedoosje + schuurpapier + zwarte verf + kwastje + stukjes jute, kant en satijn + vulling (voor de kussentjes) + lint + twee knopen + naald en draad.
Zo maak je het: Schuur de eventuele tekst op het houten kistje er met schuurpapier af. Verf vervolgens met een dun kwastje in zwarte verf jullie trouwdatum op het deksel. Maak kleine hartjeskussentjes van de satijnen stof en naai hier twee knopen en twee lintjes op vast. Leg de kussentjes op een ‘bedje’ van jute en kant. Versier het kistje aan de buitenkant met een kanten strook en een klein strikje  

 

 

Houten hart
Bruid Eleonore:
“Ons bruiloftsthema is ‘romantisch vintage’. Wij trouwen in Italië, waar dit thema helemaal tot z’n recht komt. Jute en kant vind ik daar heel mooi bij passen. Omdat ik graag wat anders wil dan anders en het leuk vind om zelf creatief bezig te zijn, heb ik dit ringenhart gemaakt. Mijn inspiratie haal ik van Pinterest en Etsy.”
Dit heb je nodig: Houten hart met opening (Xenos) + jute + lint + vulling (voor de kussentjes) + lijm + dunne zwarte stift.
Zo maak je het: Verf het houten hart met whitewash en een ruwe kwast. Schrijf met een zwarte stift jullie trouwdatum en initialen op het hart. Schroef onderin twee kleine haakjes om het lint aan te bevestigen. Maak langwerpige kussentjes van jute en klem deze in de opening. Laat de linten ertussenuit komen. Versier het hart rondom met jute.

 

 

Gehaakt kussentje
Bruid Mascha: “In dit doosje zit voor ons veel sentiment. Het gehaakte hart doet me denken aan de kleedjes die vroeger bij mijn opa op de bank lagen en de lettertjes en vlinders gebruiken we ook op onze trouwkaart!”
Dit heb je nodig: Houten doosje in hartvorm + 2 gehaakte rondjes + vulling (voor kussentje) + pakpapier/poëzieplaatjes + letterstickers of plaatjes + kant + lint + lijm + naaimachine.
Zo maak je het: Leg de twee gehaakte rondjes op elkaar, speld een hartvorm af en naai dit rondom bijna dicht. Vul het hart met watten en naai het laatste stukje dicht. Versier het doosje met pakpapier, letters, kant en poëzieplaatjes. Leg het hart in het doosje en naai hier reepjes kant en lint op vast, zodat je de ringen kunt bevestigen.

 Categorie:  Trouwringen Tags: Ringenkussens, DIY, zelf ringenkussen maken, trouwringen, trouwringen presenteren
Gerelateerde inhoud
Inloggen
NL SB Immediate