Column: afvallen voor de grote dag

Bij Bruid & Bruidegom Magazine stuiten we op allerlei verhalen die variëren van prachtig en inspirerend tot onvoorstelbaar en extreem. De radicale manier waarop sommige bruiden proberen af te vallen, hoort zonder twijfel in die laatste categorie… Eindredacteur Noa over de laatste afvaltrend.

"Als er één ding is wat alle bruiden met elkaar gemeen hebben, dan is het wel dat ze er op hun bruiloft op hun aller-allermooist uit willen zien. Denk: droomjurk, Leco-waardig make-up, prachtkapsel… Dus waarom niet ook een droomlijf? Maar waar de ene bruid tevreden is met iets strakkere armen of een paar pondjes minder, zijn er ook gevallen die het liefst à la Doutzen Kroes voor het altaar verschijnen, inclusief bijbehorend modellenlichaam. En het liefst zo snel mogelijk en zonder er veel voor te hoeven doen.

Extreme afvaltrend
Zo las ik onlangs over een nieuwe afvaltrend waarvan te hopen is dat hij niet aanslaat: het beruchte Ken-dieet, dat (terecht!) veel stof deed opwaaien. Bij deze extreme afvalmethode wordt een slangetje in de neus aangebracht dat tien dagen lang druppelsgewijs een mix van proteïnen, vet en water in de maag pompt. Resultaat: 5 tot 10 procent van je lichaamsgewicht én zo’n 1300 euro lichter. Ka-ching! Bizar genoeg klinkt het sommige bruiden als dieetmuziek in de oren. Vooral in Amerika, maar ook Europa groeien de wachtlijsten voor zo’n ‘hip’ neusslangetje. De bijwerkingen - constipatie, slechte adem, vermoeidheid, verbijsterde blikken op straat én de vraag of je ziek bent, nemen de bruiden graag op de koop toe.

Tja, hoe ver kun je gaan om slank(er) voor het altaar te verschijnen? Natuurlijk: je wilt schitteren op je grote dag. En dan kan een perfect lijf een vereiste zijn. Heel begrijpelijk. Maar tussen de opties A: gezond eten en (meer) sporten, B: plastische chirurgie en C: een slangetje in je neus, zit een behoorlijk verschil. Ervan uitgaande dat elke bruid volwassen genoeg is om met elke keuze verantwoordelijk om te gaan, kun je moeilijk een oordeel vormen over haar afvalmethode. Al plaats ik bij de opties B en vooral C grote vraagtekens. Wel hoop ik dat iedere bruid in de aanloop naar de grote dag voor ogen blijft houden waar het écht om draait: het geven van je jawoord aan de liefde van je leven. Op een bruiloft welteverstaan, niet op de catwalk. Zónder slechte adem en constipatie, wél met een stralende glimlach, een fit lijf en alle energie van de wereld!"

Noa Johannes, eindredacteur Bruid & Bruidegom Magazine
Categorie:  Bruidskapsels & Beauty Tags: Afvallen, afvalmethodes, afvaltrends, bruiden, gewicht, gewichtsverlies, afvallen voor de bruiloft, bruiden afvallen, fitness, sporten, bruid
Gerelateerde inhoud
Inloggen
NL SB Immediate