Bruidegom Jesse bakte zijn eigen bruidstaart

Je gaat trouwen en je bent banketbakker: dan is er toch niets leukers dan het bakken van je eigen bruidstaart? Dat dacht ook de 26-jarige Jesse uit Sliedrecht. 

“Ik ben banketbakker bij bakkerij Voordijk in Ridderkerk en de mooiste taart van mijn leven wilde ik natuurlijk zelf maken! Omdat Leontien en ik al bijna tien jaar samen zijn, was het voor haar geen verrassing dat ik zelf onze taart ging maken. We hadden het al meerdere keren besproken, maar ze vond het natuurlijk wel heel bijzonder dat ik het uiteindelijk ook echt gedaan heb.”

Een beetje hout, een beetje liefde
“We zochten samen op internet naar taarten die bij ons bruiloftsthema ‘Hout’ pasten. We kwamen toen een foto tegen van een taart met een houten schijf eronder en bloemen erop. Met een aantal aanpassingen werd het echt onze taart. Onze bloemist Jeanette maakte bloemstukken waarvoor ze dezelfde bloemen gebruikte als voor de corsages en het bruidsboeket. En Leontien maakte van touw het woord ‘love’ voor bovenop de taart.”

Als dat maar goed gaat…
“Het bakken van de taart was erg spannend: ik wilde hem natuurlijk niet verpesten. Het moest een topstuk worden, echt helemaal perfect. Ik had het geluk dat mijn collega John, die veel ervaring heeft met het bakken van bruidstaarten, me hierbij wilde helpen. Ik was heel blij met het eindresultaat: ik vind het de mooiste taart die ik ooit gemaakt heb. Mijn vrouw was er ook heel blij mee! En hij viel ook ontzettend in de smaak bij onze gasten.”

Vastgelegd
“Als ik zo terugkijk op het voorbereiden van onze bruiloft, waren er meerdere onderdelen die ik heel leuk vond. Het uitzoeken van mijn pak bijvoorbeeld en de zoektocht naar de trouwauto. Maar het bakken van mijn eigen bruidstaart: dat was toch wel héél speciaal. En ik ben blij dat die speciale gebeurtenis ook nog eens is vastgelegd door onze bruidsfotograaf, zodat ik er nog eens naar terug kan kijken.”
Categorie:  Bruidegom Tags: trouwen, bruiloft, huwelijk, bruidegom, bruidstaart, weddingcake, DIY
Gerelateerde inhoud
  • De taken van de bruidegom De taken van de bruidegom
  • Astrid en Rik: een DIY-droombruiloft! Astrid en Rik: een DIY-droombruiloft!
  • Daar gaat de bruidstaart... Daar gaat de bruidstaart...
  • De nieuwste trend: de salty bar De nieuwste trend: de salty bar
Inloggen
NL SB Immediate