Kate Moss in een jurk van John Galliano. © Getty Images
Keira Knightley in Chanel Couture. © Matrix Pictures
Ellen de Geeres en Portia de Rossi, allebei in Zac Posen. © Getty Images
Audrey Hepburn in een tealength jurkje van Balmain. © Getty Images
Kate Middleton trouwde in een jurk van Sarah Burton voor Alexander McQueen. © Getty Images
Gwen Stefani trouwde in een roze John Galliano-jurk. © Getty Images
In de Twilight-filmserie trouwde Bella Swan met haar Edward Cullen in een prachtige vintage jurk. © Andrew Cooper

7 onvergetelijke bruidsjurken - én jouw eigen versie!

Er is één ding dat celebrity-huwelijken met elkaar gemeen hebben: geweldige trouwjurken. Dit zijn zeven van de meest onvergetelijke jurken van de afgelopen zestig jaar. En omdat hun stijl echt tijdloos is, kun je ’m stelen met de jurken uit de huidige bruidsmodecollecties!

Kate Moss, 2011
Voor haar huwelijk met rockmuzikant Jamie Hince koos de rebelse topmodel Kate Moss een verrassend elegante bruidsjurk. Het ontwerp van goede vriend en voormalig Dior-ontwerper John Galliano was een geweldige combinatie van sexy en vintage en is met stip één van onze favorieten. Steel Kates stijl De jaren twintig-stijl is weer helemaal populair. Voeg een boho-chique sluier, een zachtroze rozenboeket en vijftien bruidsmeisjes toe et voilá!

Keira Knightley, 2013
Tot grote verrassing van de modewereld (en de paparazzi) trouwde Keira Knightley op ingetogen en intieme wijze in de Provence. Een nog grotere verrassing was haar korte Chanel-trouwjurkje dat ze eerder al naar een galafeest had gedragen. Vintage Chanel, baby! Steel Keira’s stijl Kies voor een romantisch kort jurkje met tulen rok. Zo heb je het perfecte canvas voor verschillende bruiloftslooks. Combineer het net als Keira met een bouclé jasje, ballerina’s en een bloemenkrans.

Portia de Rossi, 2008
Voor hun intieme bruiloft in de achtertuin van hun villa in Beverly Hills, droegen Portia de Rossi en Ellen DeGeneres allebei een outfit van Zac Posen. Maar waar Ellen koos voor een broek, overhemd en gilet, koos Portia voor een tulen baljurk met spectaculair rugdecolleté. Steel Portia’s stijl Met een jurk met bijzonder rugdecolleté krijg je niet alleen oohs en aahs als mensen je zien binnenkomen, maar ook als je weer wegloopt. Het spectaculaire rugdecolleté krijgt een extra wow-factor door de bloemendecoratie en de wijd uitlopende sleep.

Audrey Hepburn, 1954
Deze beeldschone Nederlands-Engelse actrice (jawel, ze sprak vloeiend Nederlands) wordt nog steeds gezien als mode-icoon. Voor haar bruiloft met acteur Mel Ferrer in 1954 droeg ze een tea-lengthjurkje van modehuis Balmain gecombineerd met handschoenen, een bloemenkrans en witte pumps. Steel Audreys stijl Bruidsjurken met pofmouwtjes zijn nauwelijks meer te vinden, maar de tea-length is wel weer erg populair.

Kate Middleton, 2011
Sarah Burton van het modehuis Alexander McQueen ontwierp voor prinses Kate een superromantische trouwjurk met drie meter lange sleep. Kant was een beetje verdwenen uit het bruidsmodebeeld, maar met deze koninklijke bruiloft in één klap weer helemaal hot. Steel Kates stijl Een drie meter lange sleep is niet echt handig, zeker als je ’s avonds lekker wilt dansen en niet net als Kate een andere jurk klaar hebt hangen. Maar in de huidige collecties zijn veel prachtige modellen met kanten mouwtjes te vinden.

Gwen Stefani, 2002
Voor haar huwelijk met muzikant Gavin Rossdale koos No Doubt-zangeres Gwen Stefani voor een onvergetelijke trouwjurk van John Galliano (inderdaad ook de ontwerper van Kate Moss). Hij haalde letterlijk alles uit de kast: meters zijde, tule en bovenal kleur. De jurk was een prachtige ombre-roze. Steel Gwens stijl Er wordt gezegd dat er maar enkele gelegenheden zijn waarbij je een lange witte jurk kunt dragen. Maar dat geldt ook voor een roze prinsessenjurk! Release your inner rock-prinses en trouw in het roze!

Bella Swan, 2011
Twihards konden niet wachten om te zien in welke jurk Bella Swan met Edward Cullen zou trouwen in de laatste Twilight-film. Ontwerpster Caroline Herrera mocht hem creëren; een prachtige jurk van crêpe satin met een ‘romantische verrassing’ in de vorm van een doorzichtig rugpaneel omlijst door kant. Steel Bella’s stijl Toeval of niet: sinds Bella’s jurk zijn rugdecolletés opeens heel erg populair. Daar hebben wij geen moeite mee, want het levert inderdaad ‘romantische verrassingen’ op.
Categorie:  Bruidsmode Tags: trouwjurken, bruidsjurken, celebrity trouwjurken, onvergetelijk, onvergetelijke trouwjurken, rugdecolleté, bijzondere bruidsjurk, populair, vintage jurk, Great Gatsby, jaren 20, Twilight
Inloggen
NL SB Immediate