Corona-update: we mogen weer!

Foto: @der_bilderbua & @tudor_art_

Jeej, de persconferentie van afgelopen dinsdag heeft de deuren wagenwijd open gezet voor huwelijksfeesten! Wat mag je wel en wat mag je niet? Wij hebben het voor je op een rijtje gezet.

Vanaf vrijdag 19 februari gaan er een hoop versoepelingen in omtrent de coronamaatregelen en het is de bedoeling dat we met z’n allen het ‘normale’ leven weer gaan oppakken. Ein-de-lijk mogen wij het goede nieuws delen, want er gelden ook meer versoepelingen op trouwgebied. Let’s plan this wedding!

De onderstaande versoepelingen gaan vrijdag 18 februari in:

 • De horeca- en cultuursector mogen hun deuren openhouden tot 01.00 uur. Een feest of receptie geven is weer mogelijk.
 • Het coronatoegangsbewijs (3G) blijft tot 25 februari nog wel van kracht. Is jullie trouwdag vóór eind februari? Zorg dan dat alle gasten bij aankomst klaarstaan met
  een geldige QR-code.
 • De mondkapjesplicht en vaste zitplaatsen verdwijnen op veel openbare plekken, met uitzondering van locaties waarbij meer dan vijfhonderd bezoekers aanwezig zijn. Wil je echt een over-the-top trouwfeest geven? (lees: festivalfuif of disco party). Heb dan nog even geduld en plan het na 25 februari.

Onderstaand de versoepelingen vanaf 25 februari:

 • De normale openingstijden gelden weer voor de horeca- en cultuursector. Er kan weer oneindig gedanst en gefeest worden op jullie trouwdag!
 • Het coronatoegangsbewijs (3G) hoeft niet meer getoond te worden.
 • Er mag weer geknuffeld worden met vrienden en familie want de verplichte 1,5 meter afstand verdwijnt.
 • Geen mondkapjes, maximaal aantal bezoekers en vaste zitplaatsen meer! Say no
  more!

Op de website van de Rijksoverheid kun je alle maatregelen teruglezen. Veel plezier met plannen!

Deel dit op Social Media