Bruidsfoto Award 2024: de nominaties

De Bruidsfoto Awards voor 2024 zijn weer van start gegaan! Dit jaar zijn er tien geweldige categorieën aan de mooiste trouwfoto’s van Nederland en België. Op deze pagina kun je rustig alle pareltjes nog even bekijken, nadat je ijverig je stem hebt uitgebracht. Wist je trouwens al dat wanneer je op jouw favoriete foto’s uit de Bruidsfoto Award stemt, jijzelf kans maakt op één van de tien Siebel Juweliers cadeaukaarten van €100?! Dus naast een berg inspiratie die je opdoet – en misschien wel het vinden van jullie toekomstige trouwfotograaf – ontvang je misschien ook nog eens een goed gevulde cadeaubon.

Klik hier als je nog niet op de BFA hebt gestemd.

Categorie ‘Getting Ready’

De start van de grote dag, waar al lange tijd naartoe wordt geleefd. In deze categorie vind je de mooiste foto’s van het klaarmaken in de ochtend. Van de bruid die samen met haar moeder de puntjes op de i zet van haar bruidsjurk, tot de bruidegom die moeite heeft met het opspelden van zijn corsage.

 

Categorie ‘Bruid’

Daar komt de bruid! Deze categorie staat geheel in het teken van de bruid. Niet alleen bruiden in prachtige witte trouwjurken, maar ook traditionele Indiase bruiloftskledij en zelfs een bruid op blote voeten. Swipe door de foto’s om inspiratie op te doen!

 

Categorie ‘Bruidegom’

Uiteraard moet ook de bruidegom in de spotlight gezet worden! Of het nu gaat om een bruidegom die vol emotie een liefdevolle brief van zijn partner leest, of een bruidegom die in plaats van zijn bruid, de hond een kus geeft. Welke foto is jouw favoriet?

 

Categorie ‘Bruidspaar’

Naast de categorieën waar steeds een deel van een bruidspaar centraal staat, dan eindelijk de categorie waarin ze samenkomen! Denk aan de eerste kus, een prachtige foto van de openingsdans of misschien wel hun grand exit. Ieder beeld in deze categorie is indrukwekkend!

 

Categorie ‘Bruidskinderen’

Natuurlijk vergeten we de jongste gasten niet! Deze categorie staat bomvol oprechte emoties van de bruidskinderen. Denk aan de kleintjes die genieten van een stuk taart of een verwonderd bruidsmeisje die de trouwringen naar het altaar mag brengen.

 

Categorie ‘Ceremonie’

Het hoogtepunt van de bruiloft: de ceremonie. Het jawoord, het uitwisselen van de ringen of andere prachtige rituelen om het bruidspaar met elkaar te verbinden en natuurlijk de kus. Een bruiloftsceremonie zit vol magische momenten. Deze categorie bezorgt je dan ook gegarandeerd kippenvel.

 

Categorie ‘Familiemoment’

Wat is er mooier dan jullie bijzondere dag met je dierbare familie delen? Je oma als getuigen, kleine neefjes en nichtjes als bruidskinderen of misschien wel jullie eigen kinderen. En wat dacht je van heerlijk gênante speeches van je broers en zussen?

 

Categorie ‘Grappige Scènes’

Het perfecte plaatje bestaat even niet, want in deze categorie vind je alleen maar hilarische foto’s die op het juiste moment zijn gemaakt. Denk aan een dienblad met omvallende bierglazen (oops) of een bruid die tijdens het aansnijden van de bruidstaart net iets te wild met het mes zwaait.

 

Categorie ‘Close-ups’

Het zijn de details die een bruiloft zo mooi maken. In deze categorie stelen die kleine dingen de show, die misschien niet iedereen opvalt. Maar hoe tof zijn deze foto’s! Een prachtige close-up van de trouwringen, een onverwachts bezoek van een vlinder en ga zo maar door.

 

Categorie ‘Party & Friends’

Het avondfeest wordt zeker niet vergeten! Een geweldige manier om een bruiloft af te sluiten is natuurlijk met vrienden en familie tijdens het huwelijksfeest. Een goede dj, heerlijke drankjes, een photobooth en – niet te vergeten – het moment waarop het bruidsboeket gegooid wordt. Gezellig!

 

Stem op jouw favoriete foto’s en win!

En… heb jij al een idee welke foto’s jouw favoriete zijn? Of heb je misschien een nieuwe fotograaf ontdekt waarvan je stiekem hoopt dat hij/zij ook jullie bruiloftsfoto’s kan maken? Geweldig! Daar doen we het voor :). Door te stemmen op jouw favoriete foto’s (BFA stemformulier) dan maak je kans op één van de tien Siebel Juweliers cadeaukaarten met een bedrag van maar liefst 100 euro! Deze €100 kun je vrij besteden aan de items die jouw hart sneller laten kloppen. Denk aan een mooi sieraad of natuurlijk jullie trouwringen.