© Karin Slotman Fotografie

Zwanger op je grote dag

Ben je verloofd én zwanger? Dubbel gefeliciteerd! Iedere bruiloft heeft een goede planning nodig, maar als je zwanger bent, zijn er nog wat extra dingen om aan te denken. Geen nood, met deze handige tips komt het helemaal goed. 

Je kunt natuurlijk wachten met trouwen tot na de bevalling en tot je je figuur weer terug hebt. But why? Een zwangere bruid is, dankzij die zwangerschapsglow, een extra stralende bruid, dus ga lekker verder met plannen en geniet van een onvergetelijke bruiloft!

De juiste datum
Als het mogelijk is, kun je jullie bruiloft het beste plannen in het tweede trimester van je zwangerschap. Dan zijn je energielevels namelijk het hoogst, kun jij je nog comfortabel bewegen en staat niets je in de weg om volop te genieten.

Een goede dagindeling
Plan tussentijds wat rustmomenten in of organiseer een korter programma. Als jij er bijvoorbeeld van houdt om tot in de late uurtjes te dansen, plan de ceremonie dan laat in de middag, met aansluitend het diner en feest. Zo kun je in de ochtend relaxen.

Vraag hulp
Niet alleen je emoties kunnen schommelen tijdens je zwangerschap, maar ook je lichaam kan sommige activiteiten niet meer aan. Neem daarom een weddingplanner in de arm, of vraag je zus of beste vriendin om hulp.

Een handige trouwlocatie
Kies een locatie die gemakkelijk te bereiken is. Veel trouwlocaties hebben ook de mogelijkheid om te overnachten. Zo niet, boek dan een hotel in de buurt. Zo kun je je tussendoor opfrissen of even rusten.

Toch een echte droomjurk
Iedere buik groeit anders, dus ook die van jou. Je bruidsmodewinkel kan rekening houden met je zwangerschap door bijvoorbeeld een grotere maat jurk te bestellen en die in te nemen. Ook zullen er vaak wat extra pasafspraken zijn en wordt je jurk op het allerlaatste moment helemaal op maat gemaakt. Tip: een mooie A-lijnjurk flatteert je figuur en je kunt er nog een beetje in groeien als je twee dagen voor de bruiloft opeens een groeispurt hebt.

Schoenen
Of je nou zwanger bent of niet, het is belangrijk om goede schoenen te kiezen waar je een hele dag op kunt lopen. Wil je absoluut hakken? Kies dan voor een stevige blokhak of een plateauzool. En als jij je meer thuis voelt op ballerina’s, gympjes of slippers, dan is daar helemaal niks mis mee.

Eten & drinken
Geef bij de trouwlocatie of cateraar aan dat je zwanger bent, zodat ze er met het menu rekening mee kunnen houden. Zorg dat er alcoholvrije alternatieven zijn voor het toastmoment. Een mocktail of alcoholvrije champagne staat leuk en is lekker!

Blauw of roze
Laat iedereen op jullie bruiloft meegenieten van het kleine wonder in je buik. Is het geslacht van de baby bij iedereen bekend, geef jullie dag dan de themakleur roze of blauw. Of onthul het geslacht bij het aansnijden van de bruidstaart door de bakker de vulling roze of blauw te laten maken.

De ring omdoen
Je vingers kunnen opzetten tijdens je zwangerschap, dus check voor de bruiloft of je ring nog past. Als je ring écht niet meer past, kun je overwegen om een tijdelijke ring aan te schuiven of je bewaart het aanschuifmoment tot na de bevalling.

Reizen
Na de bruiloft is het tijd om te genieten tijdens de huwelijksreis. Maar let op: voor sommige bestemmingen moet je ingeënt worden, dus die kun je tijdens je zwangerschap beter even vermijden. Ook heeft iedere vliegmaatschappij andere regels voor zwangere vrouwen. Check daarom van tevoren de mogelijkheden en blijf niet teleurgesteld achter op Schiphol.

Een laatste tip
Iedere zwangerschap verloopt anders. Luister daarom goed naar je eigen gevoel en je eigen lichaam. Jij weet het beste wat je wel en niet kunt. 
Categorie:  Bruidsmode,  planning & organisatie Tags: bruid, bruiloft, trouwen, zwanger, tips, planning, baby
Gerelateerde inhoud
Inloggen
NL BA Bedankjes NL BA Essense