© Reflexx Reportages

Vijf bruiden over hun droomjurk

Schitteren in de jurk der jurken: de ene bruid droomt er als klein meisje al van en voor de ander begint de fascinatie pas in de paskamer van de bruidsmodewinkel. Maar alle bruiden in dit verhaal hebben een ding met elkaar gemeen: toen ze dé jurk vonden, was het liefde op het eerste gezicht!
 Linda (32), Jurk: Maggie Sottero, Winkel: Covers Couture
Wanneer Linda voor het eerst jurken gaat passen, is de bride to be een beetje huiverig. Linda: “Ik wilde graag een jurk zoals die van Jennifer Lopez in de film Maid in Manhattan (een adembenemende lichtroze avondjapon, red.), maar deze kon ik niet vinden op de website van Covers. Eenmaal ter plekke, past Linda echter een jurk die de creatie van miss Lopez snel doet vergeten: een strapless japon met een wijde rok en een hoge split. “Hij was zo anders dan wat ik in mijn hoofd had, maar hij was gewoon perfect!!” Ze maakt haar outfit compleet met onder andere een paar geweldige schoenen. “Die kwamen door de hoge split perfect tot hun recht: daar kreeg ik op onze bruiloft nog veel complimenten over. Vooral van de mannelijke gasten haha!"


 

Josina (29), Jurk: Ladybird, Winkel: Wouw Bruidsmode
Dat Josina niet in het wit zou trouwen, stond voor de bruid tien jaar geleden al vast. “Ik kwam onderweg naar school altijd langs een bruidsmodezaak met supermooie gekleurde jurken in de etalage. Toen wist ik al: ik trouw later niet in het wit. En ik ben altijd al een beetje rebels geweest, ik droeg veel zwart”, aldus Josina. Ze vindt in de bruidsmodewinkel een jurk die aan al haar wensen voldoet. Op een ‘klein’ detail na: de witte kleur. “Dat was natuurlijk jammer, want de jurk zat verder echt fantastisch. Gelukkig vertelde de medewerkster dat hij ook in het zwart geleverd kon worden. Wat was ik blij!” Josina is tot op de dag vandaag nog helemaal happy met haar keuze. “Ik had geen betere jurk kunnen dragen: deze was echt helemaal mij.” 

 

 

Daphne (21), Jurk: Sophia Tolli, Winkel: De Bruidsmodezaak
Wanneer haar moeder begint te huilen en ook bruid Daphne een traantje laat, is het wel duidelijk: “In deze jurk zou ik mijn jawoord gaan geven. Het voelde zo goed!” Hoewel ze eigenlijk haar zinnen heeft gezet op een Sisi-exemplaar, komt ze er in de bruidswinkel achter dat zo’n jurk toch niet helemaal haar ding is… “Ik kreeg van de medewerkster het advies om er eentje te passen en er een stukje in te lopen. Ik was blij dat ze dat zei, want ik zag meteen dat ik met mijn kleine lengte verdronk in die enorme jurk!” Daphne is dan ook heel gelukkig met haar uiteindelijke keuze. “En ik was zo blij dat mijn droomjurk ook op mijn bruidegom datzelfde wow-effect had: net als mijn moeder en ik, hield hij het niet droog.”

 

 

Lubomira (35), Jurk: Pronovias, Winkel: Het Bruidspaleis
Je zou het haast niet zeggen als je naar de trouwfoto’s kijkt, maar Lubomira is op haar trouwdag vijf maanden in verwachting. “Toen ik mijn trouwjurk uitzocht, wist ik een ding zeker: ik wilde een soepele, romantische jurk met kant, en ik wilde er ondanks mijn zwangerschap uitzien als een echte bruid”, vertelt ze. Om er zeker van te zijn dat de jurk op haar grote dag perfect zit, wordt ze bij de bruismodezaak een paar keer extra opgemeten. “Zelfs nog een paar dagen voor mijn bruiloft. Dat vond ik heel fijn; het gaf me een zeker gevoel. Wanneer ze op de grote dag haar droomjurk weer aan mag, is het geluk compleet: “Onze bruiloft was fantastisch. En ondanks mijn dikkere buik, voelde ik me op-en-top vrouw!”

 

Barbara (41), Jurk: BridalStar, Winkel: Mariages Bruidsmode
Barbara wist totaal niet wat in wat voor een jurk ze wilde trouwen, maar slaagde desondanks in één keer tijdens haar passessie. “Het voelde heel onwennig toen ik de winkel binnenkwam: ik ben al niet zo’n shoptype en dit was toch wel een heel bijzondere aankoop. Maar ik werd gelukkig meteen op mijn gemak gesteld.” Ze probeert meerdere modellen uit, maar er is slechts één jurk die Barbara dat ultieme ‘wow’-gevoel geeft. “Ik keek vroeger naar North and South en deze japon deed me heel erg aan de romantische kleding van die serie denken, vooral door die mooie linten op de rug en de kanten details. Het klinkt misschien een beetje zoetsappig, maar ik kan het niet anders omschrijven: in deze jurk voelde ik me echt een prinses.” Bruidsjurkmissie geslaagd!

Categorie:  Bruidsmode Tags: Bruidsmode, bruidsjurk, trouwjurk, trouwen, bruiloft, accessoires, bruidsmodewinkel
Gerelateerde inhoud
Inloggen
NL BA Bedankjes NL BA Essense