© Kerry Reinking

Het favorietenlijstje van Randy Fenoli

Een kans om televisiepersoonlijkheid Randy Fenoli te spreken laat je nooit aan je voorbijgaan. Dus toen hij Amsterdam bezocht voor het grote Say Yes to the Dress Event, vroegen wij hem naar een aantal van zijn bruiloftsfavorieten. Kiezen maar! 

Sluier of birdcage?
“Het type jurk is hierbij natuurlijk doorslaggevend, maar als het past: kies dan altijd voor een sluier. Je bruiloft is het enige moment in je leven waarop het kan, dus doen! Bovendien is de sluier het ultieme accessoire om van een mooie meid in een witte jurk een echte bruid te maken.”

Stiletto’s of ballerina’s?
“Stiletto’s, zeker weten! Die geven je lengte, zelfvertrouwen en ze laten je jurk mooier uitkomen.”

Sisi-jurk of nauwsluitend?
“Mmm… dat vind ik een heel moeilijke, want dat hangt echt helemaal af van het type bruid én het type bruiloft. Onthoud in ieder geval één ding: it’s all about silhouette and proportion.”

Chic opgestoken of een los kapsel?
“Een chic opgestoken kapsel is prachtig en geeft elke bruid een koninklijke uitstraling. Maar trouw je bijvoorbeeld bohemian-stijl, dan maakt een los(ser) kapsel je look veel beter af. Laat je kapsel dus vooral afhangen van de jurk die je draagt en het thema van jullie bruiloft.”

Een look à la Audrey Hepburn of à la Kate Moss?
“Audrey Hepburn, zo stijlvol en zo elegant. Tijdloos.”

Strapless of een illusion neckline? 
“Hoewel ik de illusion necklines ook heel mooi vind, kies ik toch voor strapless. Dat geeft een bruid zo’n cleane en prachtige uitstraling. Het laat bovendien een aantal vrouwelijke highlights perfect uitkomen, zoals het sleutelbeen en de nek.

Smoking of een kilt?
“Haha, daar kan ik kort over zijn: een op maat gemaakt pak. Altijd!”

Het tv-huwelijk van Sex and the City’s Carrie Bradshaw of Downton Abbey’s Lady Mary Crawley?
“Carrie Bradshaw: New York, Vivienne Westwood, prachtige strapless jurk… need I say more?”

Tanzania of IJsland voor de honeymoon?
“Mag ik ook naar Kaapstad? Of Parijs? Al is een eiland ergens in de Cariben natuurlijk ook altijd genieten…vooral om even bij te komen van alle bruiloftsdrukte.”

En last but not least: een stropdas of een vlinderstrik?
“Allebei! Hebben jullie een vintage bruiloftsthema of gaan jullie voor black tie, dan is een vlinderstrik in beide gevallen een geschikte optie voor de bruidegom. In het geval van black tie, een verplichte zelfs. In alle overige gevallen staat een das juist mooi. Ik zou bruidegoms vooral adviseren om hun keuze af te stemmen op de look van hun bruid.” 
Categorie:  Bruidsmode Tags: say yes to the dress, syttd, randy fenoli, bruidsmode, trouwjurk, bruidsjurk, trouwen, bruiloft, huwelijk, bruid
Gerelateerde inhoud
Inloggen
NL BA Essense NL BA Bedankjes