Cursus stropdas strikken

Daar sta je dan, klaar voor de mooiste dag van je leven. Alleen wil je nog even de puntjes op de i zetten met je speciaal voor de bruiloft uitgekozen stropdas of vlinderstrik. Maarre, hoe maak je die knoop ook alweer? Geen paniek, wij hebben een superhandige ‘how to’ voor je gemaakt, zodat je er gestrikt euh.. gelikt uitziet.

Voor je begint met het knopen van je vlinderstrik (of stropdas), zet je de kraag omhoog en maak je de bovenste knoop van je overhemd dicht. Zodra je de strik gestrikt hebt, trek je hem strakker tot hij net het bovenste knoopje van je overhemd bedekt. Vouw dan je kraag voorzichtig terug. Oefen eerst een paar keer met een oude stropdas of vlinderstrik tot je het onder de knie hebt.

De vlinderstrik
Er zijn veel kant-en-klare vlinderstrikjes te koop, maar zelf strikken is veel mooier. En de ene strik is de andere niet, dus je kunt er dan echt iets speciaals van maken. Wij leren je de basisstrik. Klik hier voor het stappenplan en de video.

De Dubbele Windsor knoop
Dit is één van de meest klassieke knopen voor een stropdas. Hij is mooi symmetrisch, feestelijk én makkelijk zelf te knopen. Let erop dat je een lange stropdas kiest, die niet te dik is. Het smalle uiteinde van de stropdas blijft constant op dezelfde plek, dus je bent alleen bezig met het brede gedeelte van de das. Klik hier voor het stappenplan en de video.

De Atlantische knoop

Deze knoop is niet zo moeilijk, maar wel chic en feestelijk. Perfect dus voor je bruiloft! De Atlantische dasknoop werd traditioneel gedragen bij feestavonden op transatlantische stoomschepen in de jaren twintig en dertig. Bij het maken van de Atlantische knoop blijft het brede uiteinde van de stropdas constant op dezelfde plek. Je strikt dus alleen met het smalle gedeelte. Klik hier voor het stappenplan en de video.
Categorie:  Bruidegom Tags: trouwen, huwelijk, bruiloft, bruidegom, trouwkostuum, trouwpak, stropdas, vlinderstrik, knoop, strik, strikken, windsor, atlantic
Inloggen
NL BA Bedankjes NL BA Essense