Bruiden over hun 'out of the box' bruidsjurk

Eén ding wisten deze stijlvolle bruiden zeker: ze wilden voor hun bruiloft een heel unieke bruidsoutfit. Een outfit waarmee ze natuurlijk wel helemaal de bruid waren, maar dan in een nét iets andere outfit of gecombineerd met eigentijdse details. We waren benieuwd naar hun ervaring én stylingideeën.
 Biggy – getrouwd met Nicky
“Omdat een klassieke sluier mij niet staat, vroeg ik bij de bruidsmodewinkel om twee sluiers aan de schouders te bevestigen. Dat maakte de trouwjurk van Monique Lhuillier echt mijn droomjurk! Daarnaast paste hij perfect bij de sfeer van onze bruiloft. Nicky en ik trouwden op een oud chateau in Frankrijk waar we een vakantiegevoel combineerden met de antieke decoratie-elementen van de locatie en kitscherige details. Chic en tegelijk ontspannen en vooral niet te overdressed. En dat gevoel kwam ook terug in onze beide outfits. Ik was heel zenuwachtig wat Nicky van mijn jurk zou vinden, maar hij vond hem heel mooi en passen bij mijn persoonlijkheid. En ook leuk: toen ik ’s avonds voor het feest de sluiers afdeed, had ik weer een heel andere look.”
Foto: SUEGRAPHY.


 Rolande – Getrouwd met Tjeerd

“Tijdens mijn zoektocht naar mijn trouwjurk zag ik beelden van een Dolce & Gabbana-collectie en ik was op slag verliefd. Niet alleen op de jurken die ik zag, maar ook op de complete styling. Omdat er geen D&G-winkel is in Amsterdam, ging ik met vriendinnen en familie naar Parijs. Toen ik daar mijn bruidsjurk vond, beleefde ik echt een prinsessenmoment. Dit was voor mij echt de perfecte jurk om meerdere redenen: ik zou hem kunnen doordragen na de bruiloft, hij is tijdloos en daardoor ook door te geven aan mijn dochter of kleindochter én het is een Dolce & Gabbana;-) De D&G-campagne waar ik zo verliefd op was, gaf de inspiratie voor de rest van mijn look: bloemen in m’n haar, de witte oorbellen, gouden sandalettes. En een armband van mijn moeder om het compleet te maken.” 
Foto: Rinke Heederik Fotografie

 

 
Zwanie – getrouwd met Matthijs
“Het was een onuitgesproken droom om ooit mijn eigen trouwjurk te ontwerpen. Ik doe er nu niet veel mee, maar ik leerde een paar jaar geleden tijdens een mode-opleiding om patronen te tekenen en te naaien. Hoewel het maken van mijn eigen jurk soms best een uitdaging vormde in combinatie met mijn werk en een vervolgopleiding die ik doe, zorgde het ook voor ontspanning. En ik kon gelukkig terugvallen op een vriendin die goed kan naaien. Omdat ik in de winter trouwde, wilde ik graag een kraagje en mouwen. Ook vond ik de keuze van de stoffen erg belangrijk, die haalde ik bij Nanucci Tesutti in Amsterdam. Ik was heel gelukkig met het eindresultaat; de jurk paste perfect. En ik kreeg niet alleen op de bruiloft veel complimenten; ook naderhand vroegen anderen of ik ze kon helpen met het ontwerpen van hun eigen jurk!”
Foto: SUEGRAPHY.

 

 

Categorie:  Bruidsmode Tags: bruidsmode, mode, trouwjurk, bruidsjurk, bruiloft, trouwen
Inloggen
NL BA Essense NL BA Bedankjes