Begrippenlijst voor jullie bruiloftsdiner

Tijdens het voorbereiden van jullie bruiloftsdiner zouden jullie weleens enkele begrippen tegen kunnen komen waarvan jullie niet (precies) weten wat ze eigenlijk betekenen. Geeft helemaal niets; we helpen je hier alvast een beetje op weg!

A la carte
Dit is een uitgeserveerd diner; vooral handig bij kleinere bruiloftsgezelschappen. Hebben jullie veel eters? Overweeg dan een lopend buffet.

Antipasto
Een licht, Italiaans hapje, zoals plakjes serranoham of prosciutto, maar ook mozzarella en tomaten of olijven.

Aperitief
Een (meestal alcoholische) drank die voor het eten wordt gedronken om de eetlust op te wekken. Dit kan een sherry of martini zijn, maar ook een (wedding)cocktail.

Diner dansant
Een diner dansant is eigenlijk een heel ouderwetse term, maar wel heel leuk! Bij een diner dansant wordt er tijdens of na het diner gedanst. Hiervoor moet natuurlijk wel genoeg ruimte zijn.

Food trucks
Ook wel meals-on-wheels genoemd. Denk bijvoorbeeld aan een espressowagen of cavabar die na de ceremonie buiten op jullie staat te wachten. Als je een buitenbruiloft in festivalsfeer organiseert, kun je ook al het eten door mobiele eettentjes laten verzorgen.

Hors-d’oeuvre
Een menugang die voor het hoofdgerecht komt. Vergelijkbaar met een voorgerecht, maar dan lichter.

Menu dégustation
Dit grote menu met veel kleine gerechten is voor echte foodlovers.

Sabreren
Een ceremoniële manier om met een sabel een champagne fles te openen. Lijkt je dit wat? Oefen dan van tevoren bij de locatie, want dit is geen eenvoudig werkje!

Sommelier
Een wijnkelner, oftewel iemand die zich gespecialiseerd heeft in wijnen en daarover kan adviseren.

Spoom
Een tussengerecht om de maaltijd te laten zakken en de smaak in de mond te neutraliseren. Een sorbet is een populaire keuze. Een spoom wordt koud opgediend.

Tafelindeling
Het soort tafels en de opstelling van de tafels in de ruimte. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor één lange tafel, allemaal ronde tafels, een U-opstelling of een vierkante opstelling.

Walking diner
Minimaaltijden worden op bordjes of in schaaltjes door obers geserveerd. Er zijn geen gedekte tafels; gasten kiezen wat ze willen als het eten langskomt. Geschikt voor informele bruiloftsdiners.
Categorie:  planning & organisatie Tags: eten en drinken bruiloft, huwelijksdiner, bruiloftsdiner, aperitief, amuse, kurkgeld, tafelindeling, etiquette, sommelier
Gerelateerde inhoud
  • 20 vragen aan je locatie 20 vragen aan je locatie
  • Alles over het huwelijksdiner Alles over het huwelijksdiner
  • Interview met Amy Atlas: de Sweet Stylist Interview met Amy Atlas: de Sweet Stylist
  • Lekker én stijlvol eten en drinken Lekker én stijlvol eten en drinken
  • Etiquette-test Etiquette-test
Inloggen
NL BA Bedankjes NL BA Essense