Trouwringen met andere vormen

Voor alle bruidsparen die graag iets anders dan anders willen: we hebben een unieke gouden tip voor jullie. Want wie zegt dat je trouwring rond moet zijn? De fonkelende wereld van de trouwringen heeft nog veel meer te bieden dan cirkelvormige modellen.

Van ellips tot taps
Bijzondere vormen: dé specialisatie van trouwringspecialist Vincent van Hees. “We hebben veel ringen die aan de buitenkant vierkant zijn en van binnen rond, maar ook ringen van binnen en van buiten vierkant zijn. Er zijn ook driehoekige modellen, die wel een ronde binnenkant hebben, omdat het anders niet prettig zit. Verder hebben we trouwringen die taps lopen en bovenaan iets smaller zijn dan onderaan, en we hebben ellipsvormige modellen”, aldus Vincent.

Welke trouwring past bij mij?
Maar zit dat wel prettig, zo’n aparte vorm aan je vingers? “Je moet altijd wennen aan het dragen van een ring”, legt Vincent uit. “Mensen denken dat een andere vorm dan rond niet prettig zit. En ja, een vierkante ring kun je niet zo draaien om je vinger als een ronde. Maar de hoeken van de vierkante ring zitten niet tussen je vingers. Natuurlijk zorgen we ervoor dat de zijkanten niet scherp zijn, maar iets afgerond. Wij bekijken ringen eigenlijk op een beeldhouwmanier. Zo maken we bijvoorbeeld een blikvanger van de rand in plaats van de voorkant.”

Vormkunstenaars
1.
Voor de grote liefhebber van strakke lijnen: deze set van Rauschmayer is vierkant van buiten en rond van binnen met een speels geplaatste diamant voor haar.
2. All your curves and all your edges – opvallende vierkante en matte trouwringenset van Vincent van Hees.
3. Vanaf de zijkant gezien doen deze golvende ringen van Gerstner je denken aan het teken voor oneindigheid. Voor jullie eeuwige liefde dus.
Categorie:  Nieuws,  Trouwringen Tags: trouwen, bruiloft, bruid, bruidegom, trouwringen, hoe trouwringen kiezen, trouwringen kopen, trouwringen bijzonder
Gerelateerde inhoud
Inloggen