“Ik ontwerp jurken voor echte bruiden.” -Randy Fenoli

De ontwerper, presentator en ster van de tv-show ‘Say yes to the dress’ is een van de meest geliefde VIP’s in de Amerikaanse bruidsmodewereld. Tijdens ons interview met hem kletst hij honderduit over zijn inspiratiebronnen.

 

“Hello beautiful!” Wanneer je zo begroet wordt, kan het niet anders dan een topinterview worden. Moderedacteur Sarah en stylist Jody ontmoeten Randy Fenoli en spreken met hem over trends, inspiratie en ontwikkelingen in de bruidsmodewereld.

 

  

Hoe ontwerp je je trouwjurken?
“Ik wil graag de ultieme jurk voor echte bruiden ontwerpen. Voor iedere vrouw zit er iets bij, of het nou traditioneel, trendy, boho, sexy, eenvoudig of romantisch is. Ik ben altijd nauw betrokken bij de bruiden en hun wensen, en ik volg de actuele modetrends. Wanneer ik een jurk ontwerp denk ik altijd aan de vrouw die hem later draagt. Ik laat me ook graag inspireren door materialen als kant, parels en andere versieringen.”

 

Welke stoffen zijn bij jou favoriet?
“Het liefst gebruik ik verschillende soorten stoffen, zoals satijn, organza, tule, kant, taft of nieuwere materiaalsoorten. Het gaat mij om de kwaliteit. De trouwjurk is waarschijnlijk de belangrijkste en meest gefotografeerde jurk die een vrouw ooit zal bezitten. Alles staat of valt met de keuze van de materialen. Het is mijn werk om te zorgen dat de kwaliteit perfect is.”

 

Wat inspireert je?
“Voor dit seizoen heb ik me laten inspireren door de ontmoetingen die ik had met verschillende bruiden tijdens mijn reizen naar Barcelona, Londen, Milaan, Venetië, Amsterdam en door de Verenigde Staten en Canada. De schoonheid en de bijzonderheden van deze plekken hebben mijn Silver Springs-designs gevormd en die frisse, moderne uitstraling meegegeven. Je kunt wel stellen dat mijn kijk op trends eerder globalistisch is en niet alleen gericht op de Verenigde Staten. Mijn eigen signatuur ontwikkelt zich in samenhang met de trends in de bruidsmode. Ik hou ervan om nieuwe stoffen en pasvormen met traditionele elementen te verbinden.”

 

En wat is je persoonlijke lievelingstrend?
“De jaren 40 en 50 zijn mijn favoriete fashiontijdperken. Ik hou van de ‘new look’ die door Christian Dior ontwikkeld is. Met zeer smalle tailles en zandloper-silhouetten viert hij de vrouwelijkheid. Dat vind ik echt prachtig!”

 

Hoe ziet de toekomst van bruidsmode eruit volgens jou?
“De bruid van nu leeft in een wereld waarin ze bijna alles meteen kan krijgen. Dat is voor ons als ontwerpers de grootste uitdaging. Veel bruiden gaan een bruidsmodezaak in om te passen en willen dan het pand verlaten met een droomjurk in hun handen. Maar de productie en levering kan tot wel acht maanden duren. Ik probeer tegemoet te komen aan
de wensen van de moderne bruid en de meest geliefde stijlen op voorraad te hebben.”

 

   CV
NAAM: Randy Fenoli
BEROEP: Designer, tv-presentator
BEKEND VAN: Say Yes To The Dress
NIEUWE COLLECTIE: Silver Springs
WEBSITE: www.randyfenoli.com

Categorie:  Huidige editie Tags: Randy Fenoli, Randy Fenoli trouwjurken, bruidsjurken Randy Fenoli, bruidsmode
Inloggen