Getest: alternatieven voor het plastic rietje

De EU heeft besloten dat plastic rietjes vanaf 2021 verboden zijn. Want: slecht voor het milieu. Gelukkig betekent dat niet dat je deze praktische gadgets hoeft te missen op je bruiloft. Er zijn namelijk allerlei alternatieven voor plastic. Wij hebben de beste getest.

 

Een bruiloftsfeest zonder rietjes? Ondenkbaar!
Nu het plastic rietje definitief uit de winkelschappen en horeca verdwijnt, hebben wij na wat research superleuke alternatieven ontdekt. Het papieren rietje kun je kiezen in een dessin dat bij je kleurenschema past. En wat dacht je van bamboe en RVS rietjes, beide herbruikbaar. Om de keuze wat makkelijker te maken, hebben wij voor jullie houdbaarheid, kosten, smaak en design van deze alternatieven beoordeeld.

 


v.l.n.r.: Lisanne, Jody, Iris, Marije, Nina

 

Nina: “Het RVS rietje is top en ziet er ook nog eens mooi uit! Tip: let wel op met dansen. Als je te wild doet, klapt hij tegen je tanden.”

 

Marije: “Een papieren rietje wordt na veelvuldig gebruik iets slapper. Wel érg leuk dat je kunt kiezen voor verschillende kleuren en printjes.”

 

Iris: “Het bamboe rietje is mijn favoriet. Ik proef wel een lichte bamboesmaak, maar die overheerst niet. Bovendien voelt deze niet onprettig als hij tegen je tanden komt.”

 

Lisanne: “Champagne door een RVS rietje smaakt precies als door een plastic rietje. Top! Wel zijn deze rietjes duurder in aanschaf. Daarom is het leuk om ze tijdens de bruiloft uit te delen als gastenbedankje, met een leuk kaartje eraan.”

 

Jody: “Het bamboe rietje is niet alleen ecologisch verantwoord, zo ziet-ie er ook uit. Leuk bij een tropisch bruiloftsthema.”

 

 

Categorie:  Bruidsaccessoires,  planning & organisatie,  Huidige editie,  Decoratiethema's,  DIY voor je bruiloft Tags: rietjes, bamboe rietjes, herbruikbare rietjes, papieren rietjes, metalen rietjes, rvs rietjes, duurzame rietjes
Gerelateerde inhoud
Inloggen