Van Black Tie tot White Tie

Geen chique bruiloft zonder een formele dresscode. Maar wat draag je als man nou eigenlijk wanneer het kledingvoorschrift White Tie of Black Tie is? Hier lees je hoe je een rokkostuum, jacquet of smoking in de traditionele stijl draagt.
 
White Tie overdag
Het jacquet bestaat uit een zwart-grijs gestreepte pantalon, een lange zwarte of grijze jas en wordt officieel tot aan de avond gedragen. Tekenend voor het jacquet is de jas met rond weggesneden voorpanden. Deze combineer je met een plastron: een korte, brede stropdas. Draag dit pak bij voorkeur met zwarte schoenen, en dan het liefst van een gladde leersoort. Een cilinderhoed is niet verplicht, maar kan wel een mooi accent zijn.
 
White Tie ‘s avonds
Het rokkostuum is het meest formele kledingvoorschrift. Denk: een upper class diner zoals je die in Titanic ziet of op een koninklijk gala. Het kostuum is zwart en de jas heeft aan de achterkant een zogenaamde zwaluwstaart. Deze rokjas wordt altijd open gedragen en gecombineerd met een wit overhemd met een gesteven wit piqué vest en opstaande boord. Let op: de witte strik is een must. En vergeet de zwarte lakschoenen niet.
Black Tie
Bij dit kledingvoorschrift draag je een smoking. Dit twee- of driedelige kostuum bestaat uit een pantalon met satijnen biezen aan de zijkant en een colbert met een sjaalkraag. Een item dat bij deze outfit niet mag ontbreken is de vlinderstrik. Een smoking combineer je met een wit overhemd met een blinde sluiting en een opstaande boord. Maak het geheel mooi af met een pochet en een cummerband en draag zwarte lakschoenen (met zwarte sokken!). 
Categorie:  Bruidegom Tags: Dresscode, kledingvoorschrift, bruidegom, black tie, white tie, smoking, rokkostuum, jacquet, etiquette, accessoires bruidegom
Gerelateerde inhoud
  • Zo word jij een A-list groom! Zo word jij een A-list groom!
  • Bruidegom FAQ Bruidegom FAQ
  • Nieuwe trend: een verlovingsring voor hem! Nieuwe trend: een verlovingsring voor hem!
  • Tips voor je bachelor party Tips voor je bachelor party
Inloggen