© Bruid & Bruidegom Magazine
© Iris Planting voor Studio 5982
© Bruid & Bruidegom Magazine
© Iris Planting voor Studio 5982
© Madame Miammiam
© Bruid & Bruidegom Magazine

Mmm… bruidskoekjes!

Bruidskoekjes zijn helemaal in! Deze originele lekkernij is de perfecte manier om je gasten te trakteren en te bedanken. Kies je eigen ontwerp en creëer een smakelijke verrassing.

Waar komen bruidskoekjes vandaan?
Bruidskoekjes of wedding cookies zijn onderdeel van trouwtradities in onder meer Italië, Griekenland, Spanje, Denemarken en Mexico. Ze worden ook geserveerd bij joodse bruiloften. Tegenwoordig zijn de koekjes een populair onderdeel van veel bruiloften in Amerika en Groot-Brittannië. Ook in Nederland duiken de bruidskoekjes steeds vaker op! 

Hoe zien ze er uit? 
Er zijn twee soorten bruidskoekjes. De originele koekjes hebben hun eigen recepten met ingrediënten zoals walnoten, kokos en volkoren bloem. De moderne varianten zijn zandkoekjes in de vorm van een trouwjurk, bruidstaart, schoen of hartje die versierd zijn met glazuur, spikkels of fondant. Je kunt het ontwerp aanpassen aan de stijl van jullie bruiloft. Hebben jullie een vlinderthema? Dan geef je vlinderkoekjes. Of wat dacht je van champagneflessen, oldtimers of cupido’s? Qua kleur en decoratie is er heel veel variatie mogelijk. 

Waarom zou je bruidskoekjes kiezen? 
De koekjes zijn een leuke en lekkere traktatie voor jullie gasten. Presenteer ze als welkomstgeschenk, serveer ze als tussendoortje of laat de namen van je gasten erop zetten en gebruik ze als ‘naambordjes’ tijdens het diner. Natuurlijk zijn de koekjes ook een geweldig bedankje aan het einde van de bruiloft. 

Waar koop je ze? 
Er zijn verschillende bedrijven die specialiseren in bruidskoekjes, maar je kunt ook bij je plaatselijke banketbakker vragen wat de mogelijkheden zijn. 

Credits foto’s: foto 2-4: Iris Planting voor Studio 5982, foto 5: Madame Miammiam
Categorie:  Bruidstaart & patisserie Tags: Bruidskoekjes, cookies, zandkoekjes, vorm, welkomstgeschenk, bedankje, naambordjes
Gerelateerde inhoud
  • Heerlijke trend: candybars Heerlijke trend: candybars
  • Interview met Amy Atlas: de Sweet Stylist Interview met Amy Atlas: de Sweet Stylist
  • Liever geen bruidstaart? Liever geen bruidstaart?
Inloggen