© Living Photography

Lekker én stijlvol eten en drinken

Ga je voor een menu of een buffet? Lijkt een taartentafel je wel wat? En wat is een leuke traktatie op een winterbruiloft? Hier vind je een aantal leuke en handige tips voor het eten en drinken op jullie grote dag!

Taartentafel
Hebben jullie een uitgebreid moment voor koffie en gebak of organiseren jullie een hightea, dan is een taartentafel ook een leuk idee. Het pronkstuk hiervan is een bruidstaart (deze mag best iets kleiner zijn) en daaromheen zijn allerlei lekkernijen in dezelfde stijl uitgestald.

Cupcakes
Cupcakes zien er prachtig uit. Zeker met een mooie topping van botercrème, icing of fondant. Kies voor een mooie vorm of een wrapper en het resultaat is superfeestelijk. Tip: houd ze wel uit de zon!

Menu of buffet?
Als jullie voor een menu gaan, geef jullie gasten dan bij de uitnodiging alvast de mogelijkheid om te kiezen voor vis, vlees of vegetarisch. Het voordeel van een buffet is dat alle gasten zelf een keuze kunnen maken uit de gerechten en er voor iedereen wat wils is.

Patatje
Later op de avond maken jullie je gasten vast blij met een warme snack. Wat dacht je van frietjes in kleine patatzakjes? Of mini-hamburgertjes?

Bruiloftsthema
Stem de keuze voor het eten af op jullie bruiloftsthema! Vieren jullie het feest bijvoorbeeld in Caribische stijl, ga dan voor mojito’s en exotische fruitsalades.

Champagne
Een kleine rekensom: uit één fles champagne kun je circa zeven glazen schenken. Voor een receptie met tachtig gasten hebben jullie dus twaalf flessen nodig!

Espressobar
Hebben jullie na de ceremonie nog tijd over? Dan is het erg leuk én lekker om een mobiele espressobar langs te laten komen.

Makarons
Leuk voor jullie kleine gasten: makarons op een lollystokje. Makkelijk te eten en het ziet er heel feestelijk uit. Tip: zorg voor een eigen tafel voor de kinderen met een eigen menu.

Glühwein
Plannen jullie een winterbruiloft? Kies dan voor glühwein en warme chocolademelk op de receptie in plaats van champagne. Serveer de dranken in mooie glazen met een spiesje marshmallows.
Categorie:  Trouw- & Feestlocaties Tags: Diner, huwelijksdiner, bruiloftsdiner, buffet, bruiloftsbuffet, walking dinner, gasten, tafelschikking, eten, drinken, cupcakes, taart, champagne, dineertips, bruiloftsdiner, snacks
Gerelateerde inhoud
  • 20 vragen aan je locatie 20 vragen aan je locatie
  • Decoratie en verlichting op je grote dag Decoratie en verlichting op je grote dag
  • Gezocht: bruidsfotograaf Gezocht: bruidsfotograaf
  • Heerlijke trend: candybars Heerlijke trend: candybars
Inloggen