Kenmerkend voor Rob van Heldens creaties: elegantie en volume.
Ook de deuren kunnen van een mooi bloemstuk worden voorzien.
Rob's eigen favoriet: lelietjes-van-dalen.
"Voor een mooi totaalplaatje probeer ik ook verder te kijken dan alleen de bloemen", aldus Rob.
Zakjes gevuld met witte rozenblaadjes.
Als je goed kijkt, zie je dat de kandelaren gevuld zijn met bloemblaadjes.
Deze boeketten geven de eettafels een elegant en kleurrijk accent.
"Met rekwisieten als groenten en fruit, maar ook kandelaars, lichtjes en vazen kan het geheel goed worden afgemaakt", aldus Rob.
Wit is momenteel dé favoriete kleur van bruidsparen als het om de bloemen gaat.

Interview met Rob van Helden: top floral designer

Rob van Helden verhuisde dertig jaar geleden naar Londen en begon daar een eigen bloemenzaak. Inmiddels verzorgt hij samen met zijn zus Patrice en hun getalenteerde team wereldwijd bloemdecoraties voor bruiloften, feesten én celebrity-events, en wordt hij één van ’s werelds beste floral designers genoemd.

Omschrijf een échte Rob van Helden creatie.
“Ik ga voor elegantie en volume, grote hoeveelheden van één specifieke bloemsoort en ik vermijd een overmaat aan groen. Ik probeer een grootse en luxe uitstraling neer te zetten met een toverachtige sfeer. Voor een mooi totaalplaatje probeer ik ook verder te kijken dan alleen de bloemen. Met rekwisieten als groenten en fruit, maar ook kandelaars, lichtjes en vazen kan het geheel goed worden afgemaakt.”

Hoe perfectionistisch ben jij in je werk?
“Om welke gelegenheid het ook gaat; ik ben er vanaf begint tot eind bij betrokken. Ik ga elke ochtend naar de markt om de favoriete bloemen van mijn klanten uit te zoeken. Als ze het leuk vinden, neem ik ze er ook mee naartoe. En op de dag dat het evenement of de bruiloft plaatsvindt, zie ik er persoonlijk op toe dat de bloemdecoraties helemaal perfect zijn.”

Zie je op het gebied van bloemdecoraties bepaalde trends?
“Net als bij veel andere bruiloftsdetails, zijn ook bloemdecoraties aan trends onderhevig. Dé absolute kleur van dit moment is wit. Ik denk dat zo’n negentig procent van de bruidsparen hiervoor kiest. En ook lelietjes-van-dalen doen het momenteel heel goed, vooral in bruidsboeketten.”

Op welke manieren kunnen bruidsparen hun dag mooi ‘opfleuren’?
“Er zijn natuurlijk tal van mogelijkheden om bloemen in je bruiloft te verwerken, zoals het bruidsboeket en het aankleden van jullie trouw- en feestlocatie. Maar om het sprookjesgevoel van deze speciale dag te versterken, zijn er natuurlijk ook andere opties waar je aan kunt denken. Bijvoorbeeld mooie rozenblaadjes voor de bruidsmeisjes. En ook de bruidstaart en zelfs een bruidskapsel kunnen van prachtige bloemen worden voorzien.”

Welke bloemsoort is eigenlijk jouw favoriet?
“Toen ik zelf trouwde, koos ik voor lelietjes-van-dalen. Een echte aanrader ook wat mij betreft. Deze bloemen zijn simpel, maar heel elegant. Bovendien ruiken ze ook nog eens heerlijk!”

www.rvhfloraldesign.com
Categorie:  Bruidsbloemen Tags: Bloemen, bloemendecoratie, bruiloftsbloemen, decoratie, tafelstukken, bloemstukken, rozen, lelies, trouwboeket, bruidsboeket
Gerelateerde inhoud
  • Bloemen op de grote dag Bloemen op de grote dag
  • Boeketvariaties Boeketvariaties
  • De betekenis van bloemen De betekenis van bloemen
  • Bruidsboeketten in alle vormen en maten Bruidsboeketten in alle vormen en maten
  • Bloemenpracht Bloemenpracht
Inloggen