© Robbert Beck Productions

Inspiratie en tips voor een tof kort bruidskapsel

Zodra de datum voor de grote dag geprikt is, beginnen veel bruiden met het laten groeien van hun haar. Dat kan, maar hoeft niet. Want ook met kort haar kun je een heel gaaf bruidskapsel creëren! Hier vind je inspiratie én handige tips!

Kapper
Om het model erin te houden plan je iedere vijf à zes weken een kappersafspraak. Plan de laatste knipbeurt voor je bruiloft ongeveer een week van tevoren; dan zit je haar op de grote dag namelijk perfect in model, maar ziet het er niet al te ‘pasgeknipt’ uit. Wil je graag een ander kleurtje? Vraag dan je kapper om advies. Zo vlak voor je bruiloft is het niet zo’n slim idee om zelf te experimenteren met haarverf.

Styling
Dacht je dat je met kort haar vastzit aan één type kapsel? Think again! Door je haar te krullen of te stijlen, glad te föhnen of juist te touperen ziet het er steeds weer anders uit. Pak op je bruiloft uit door iets heel anders met je haar te doen dan in het dagelijks leven! Ga bijvoorbeeld voor een flinke kuif voor een stoer effect of föhn het juist glad met een strakke zijscheiding. Liever iets lieflijker? Korte krullenkapsels zijn supertrendy en staan heel romantisch.

Inspiratie
Om erachter te komen wat jou goed staat, maak je een paar weken voor de bruiloft een afspraak bij je kapper om wat proefkapsels te proberen. Maak ter inspiratie een board aan op Pinterest of scheur plaatjes uit van jouw favoriete korte koppies. Door ze eerst zelf thuis uit te proberen, ontdek je al snel wat je mooi vindt en kun je de kapper duidelijk vertellen wat je graag zou willen.

Fascinators, birdcages en meer
Leef je helemaal uit met accessoires! In jouw korte haar staan fascinators, birdcages en tiara’s prachtig. Laat je haar aan de zijkanten iets langer groeien, zodat je speldjes of klemmetjes goed vast kunt zetten en pootjes van een diadeem of tiara kunt verbergen. En ook een sluier kan gewoon in kort haar gedragen worden. Kies liever wel voor een lichtgewicht exemplaar, dat vastzit aan een diadeem. 

BE INSPIRED EN LEEF JE UIT!

Categorie:  Bruidskapsels & Beauty Tags: bruidskapsel, haar, kapsels, kort haar, bruid met kort haar, visagist, kapper, kapsels bruiloft
Gerelateerde inhoud
Inloggen