© Marieke Dijkhof De Fotografe

De bruiloft van Siep & Peter: lawine van liefde

Na een verloving van 35 jaar zijn Siep de Haan en Peter Kramer dan eindelijk getrouwd! Je kent ze misschien beter als de oprichters van de Gay Pride. Dat het koppel weet hoe ze een feest moeten organiseren, bleek wel uit hun bruiloft! Er waren engelen, optredens en een lasershow, maar er was vooral "een lawine van liefde". 

Met 150 gasten vieren Siep en Peter hun bruiloft op landgoedhotel De Wilmersberg, waar iedereen op de ochtend van de trouwdag arriveert. "Elk programmaonderdeel had een eigen plek op het landgoed, steeds in een andere ruimte", vertelt Siep. "Ieder uur had zelfs zijn eigen programma." Peter en Siep maken zich halverwege de middag samen klaar in één van de kamers van het hotel en steken zich daar in een identieke outfit. De gasten wachten vol spanning op de entree van het bruidspaar.


Zingende trouwambtenaar
Tot ieders grote verrassing en ontroering komt het bruidspaar aangelopen onder begeleiding van extravagante engelen. Deze spectaculaire entree wordt gevolgd door de trouwceremonie, met een speech van een bevriende filosoof, verschillende optredens en een zingende trouwambtenaar. Siep: "We kozen ervoor om onze eigen geloften uit te spreken, naast het officiële jawoord. Ook hadden we een persoonlijke boodschap voor onze ouders."  


Bijzondere optredens

"We hebben de ceremonie en eigenlijk de hele bruiloft ervaren als een lawine van liefde," aldus Siep. Na de receptie wordt iedereen verzocht zich om te kleden in het thema 'White with a touch of gold'. Tijdens het diner zijn er bijzondere optredens van onder andere operazangeressen. "We wilden onze gasten echt in de watten leggen. Ze moesten vooral niet in slaap vallen tijdens het feest, er moest telkens weer iets nieuws gebeuren."


Lasershow

Met een fantastische lasershow, gepersonaliseerd met foto's van het bruidspaar, sluiten Peter en Siep hun trouwdag af. Maar de volgende dag gaat het feestje nog even verder. "'s Ochtends maakten we een wandeling met de boswachter en maakten we twee grote schilderijen onder leiding van een kunstenares en vriendin", vertelt Siep. Na een uitgebreid ontbijt is het toch echt tijd om te gaan. "We vertrokken in het allerkleinste autootje dat we konden vinden", lacht Siep, "een nostalgische rode Fiat 500." Peter en Siep kijken beide terug op een geweldige bruiloft. "We hebben nergens spijt van, we zouden het liefst nog een keer trouwen!"

Details van de trouwdag:
FOTOGRAFIE Marieke Dijkhof | De Fotografe
ROKKOSTUUM OVERDAG Tip de Bruin, Amsterdam
SMOKING AVOND Tip de Bruin, Amsterdam
SCHOENEN Tip de Bruin, Amsterdam
LOCATIE Landgoedhotel De Wilmersberg, Lutte
BLOEMEN Bloemsierkunst Erik, Oldenzaal
BABS Sikini Pinchetti
LASERSHOW DTL Lasertechniek
FEESTPRESENTATIE Lady Charity


Categorie:  Real Life Wedding,  Nieuws Tags: bruidegom, gay pride, bruiloft, gay wedding, siep de haan, peter kramer, getrouwd
Gerelateerde inhoud
Inloggen