© Cyriel Cremers

Aanrader: de minimoon

Hét moment om na te genieten van jullie trouwdag, is de huwelijksreis. Maar soms lukt het niet altijd om meteen die grote droomreis te maken. Dan is een minimoon een ideale oplossing! 

Een minimoon is een huwelijksreis van ongeveer twee tot vier dagen en de bestemming ligt over het algemeen dicht bij huis. Het geeft je de mogelijkheid om verder te sparen voor een grotere reis op een later tijdstip of om wat meer geld vrij te maken voor de trouwdag. In de Verenigde Staten is deze verkorte honeymoon al erg populair: een derde van de Amerikaanse bruidsparen gaat direct na de bruiloft voor een paar dagen op huwelijksreis.

Inpakken en wegwezen
Boek je minimoon ongeveer drie tot vier maanden voor de bruiloft. Omdat je er maar even tussenuit kunt, is het wel zo fijn dat de reistijd zoveel mogelijk beperkt blijft. Europa en Noord-Afrika zijn daarom erg geschikt voor een minimoon: de meeste bestemmingen daar liggen op ongeveer drie uur vliegen en ook is er een heleboel per auto te bereiken. 

5 minimoon-ideeën
1. Citytrip in Barcelona, Spanje
2. Shoppen in Brussel, België
3. Zon-zee-en-strand-vakantie op Santorini, Griekenland
4. Romantisch weekendje in Parijs, Frankrijk
5. Verwenweekend aan de Turkse Rivièra, Turkije
 
Categorie:  Huwelijksreizen Tags: Bruidspaar, honeymoon, huwelijksreis, stranden, strand, reistijd, bestemming, vakantie, eiland, droomreis, droombestemming, reisorganisatie, reis boeken, huwelijksreis boeken, zon, zee, zand
Gerelateerde inhoud
  • De 10 mooiste stranden ter wereld De 10 mooiste stranden ter wereld
  • FAQ: de honeymoon FAQ: de honeymoon
  • Waar gaat de huwelijksreis naartoe? Waar gaat de huwelijksreis naartoe?
  • Save-the-date-kaartjes: wat zijn dat? Save-the-date-kaartjes: wat zijn dat?
  • Sieraden als bruiloftsdecoratie Sieraden als bruiloftsdecoratie
Inloggen