De Bruidsfoto Award 2019: dit zijn de winnaars!

In een prachtige, industriële loods in het Nederlands Openluchtmuseum werden de winnaars van de BFA 2019 bekendgemaakt. Bruidsfotografen uit heel Nederland en België ontmoetten elkaar in Arnhem om te ontdekken wie er met de prestigieuze award vandoor zouden gaan.

Deze vijftiende editie van de Bruidsfoto Award kenmerkte zich door de gezellige, open sfeer, de enthousiaste ontmoetingen tussen fotografen en de variatie waarmee de winnaars hun award in ontvangst namen: van totaal verrast en zeer bescheiden tot een vreugdedansje op het podium.

Acht categorieën
De fotografen konden in de voorbije maanden hun favoriete bruidsfoto’s uit eigen portfolio insturen. Vervolgens maakte een vakjury een selectie uit alle inzendingen en daaruit kwamen de genomineerden gerold, in acht categorieën: Bruid, Bruidegom, Bruidspaar, Bruidskinderen, Emotie, Ceremonie, Family & Friends en Getting Ready. Tot begin mei mochten jullie, het publiek, stemmen op jullie favoriete foto’s. En dat is massaal gedaan!

Het verhaal achter de foto
Fotograaf Axel (AV Fotografie), winnaar in de categorie Family & Friends vertelde over zijn winnende foto dat-ie zich nog goed kan herinneren wat voor gave setting de bruiloft had: “Het was een stel dat echt leefde voor het strand en voor surfen, waarvan ik dacht: yes! Dit wordt echt mijn trouwerij!”. Axel benadrukte ook hoe fijn het is een goede buddy te hebben, iemand om het bedrijf samen mee te runnen. In zijn geval is dat zijn vrouw. En fotograaf Danna (Look At Me Fotografie), winnaar in de categorie Ceremonie verklapte dat ze toch altijd wel hoopt op emotie die ze dan ook nog op tijd weet vast te leggen. “Een huilende bruidegom of een mooie hand op iemands schouder bijvoorbeeld.”

Overall Winnaar
Genomineerd zijn en dan ook nog winnen in een van de acht categorieën is natuurlijk al fantastisch. Maar de BFA kent ook een overall winnaar, de foto die de meeste stemmen kreeg van het publiek. Dit jaar is dat het prachtige beeld van Jan van de Maat (winnaar in de categorie Bruidspaar). De fotograaf uit Elspeet wist aanvankelijk niet wat hem overkwam bij het horen van zijn naam. Zeer bescheiden, duidelijk verrast en onder luid enthousiasme van zijn vrouw nam hij de eretitel van overall winnaar in ontvangst.

Grijp je kans!
Zijn jullie nog op zoek naar een geweldige bruidsfotograaf? Grijp je kans en klik hier voor een overzicht van alle winnaars! Wie weet legt een van de award-winnende fotografen straks jullie grote dag vast!

En benieuwd naar de avond? Kijk hieronder naar de sfeervolle clip die Anneke van de Mheen van Sweet Memories maakte van het event.

Categorie:  Nieuws,  Bruidsfotografie en -videografie,  Nieuws Tags: 2019,fotografie, bruidsfotografie, bruidsparen, bfa, bruidsfilm, bruiloft, trouwen, bruidsfotofilmaward, loveshoot, bruidsreportage
Inloggen