© Coba Photography

Corsage? Moet je doen!

Een corsage is een echte must voor de bruiloft. De gasten vormen hiermee een fleurig geheel én je weet meteen wie je moet feliciteren. Een leuke trend die we hebben gespot, zijn de DIY-corsages: lekker anders en lekker feestelijk!

DIY of bloem?
Bloemen zijn altijd mooi en altijd goed. Een enkele roos is romantisch en stijlvol. Of combineer bloemen met veertjes voor een speels effect. Mooi lint erom en je bent klaar! Als je een echte creatieveling bent, kun je ook zelf aan de slag gaan met andere materialen. Zijn jullie bijvoorbeeld gek op wintersport? Maak mini-ski’s van (nieuwe) ijslollystokjes met jullie initialen en een lintje erom. Stoer (én lekker) voor de mannen: twee sigaartjes met kant of jute en een takje gipskruid. Dan kun je de dames verwennen met een mooie polscorsage.

Steeltje omhoog of naar beneden?
Een bloemencorsage voor mannen bestond vroeger uit één enkele bloem in het knoopsgat op de revers. Met het steeltje naar beneden uiteraard, omdat hij er anders uit zou vallen. Dames droegen meerdere bloemen met het steeltje omhoog, omdat de corsage zou omkiepen als het steeltje naar beneden zou wijzen. En dat is nog steeds de officiële etiquette, net als het feit dat de corsage links hoort, boven je hart. Maar hé, het is jouw bruiloft, dus doe lekker wat jij wilt!

Op de kleding of om je pols?
Wil je jullie (volwassen) bruidsmeisjes, moeder of getuige verrassen? Kies dan voor een luxe polscorsage. Superhip, matchend met het bruidsboeket en oh zo mooi! Let er wel op dat je ‘platte’ bloemen kiest die goed om de pols kunnen. Deze bloemen worden namelijk op het bandje gelijmd. Een ‘hoge’ roos is dus niet zo comfortabel, maar orchideeën of veldbloemen zijn ideaal. Kies je voor een corsage op de kleding, let er dan op dat deze niet te zwaar is. Dit voorkomt dat hij gaat hangen, dat ziet er zo sneu uit...

Magneet of speld?
Wij zeggen: magneetjes! Veel makkelijker, het maakt geen gaatjes in je kleding en het is echt stevig genoeg. Maar let op voor gasten die een pacemaker hebben. De sterke magneetjes kunnen deze van slag maken, dus regel voor deze gasten een speldje. Zijn er kids op jullie bruiloft? Dan wil je misschien geen spelden of magneetjes gebruiken. Kies dan voor een bloemenceintuur of een mini-polscorsage. 
Categorie:  Bruidsbloemen,  Nieuws Tags: trouwen, hoe corsage dragen, corsage welke kant, waarom corsage bruiloft, bruidsbloemen
Gerelateerde inhoud
  • 10 tips voor een duurzame bruiloft 10 tips voor een duurzame bruiloft
  • Alles over de corsage! Alles over de corsage!
  • Bloemige kapsels voor jouw bruiloft Bloemige kapsels voor jouw bruiloft
  • Bruidegom: speciaal voor hem! Bruidegom: speciaal voor hem!
Inloggen